BAKŁAŻAN FASZEROWANY niepaloną kaszą gryczaną z warzywami i odrobiną wędzonego... Artykuł BAKŁAŻAN FASZEROWANY BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEpiekarnika nagrzanego do 185*C. Piec 15 minut. W tym czasie przygotować krem. Krem: 250 g twarożku półtłustego 1 łyżeczka miodu 1 szklanka mrożonych malin (rozmrozić) 3 łyżki kaszy manny 4 łyżki mleka Twarożek zmiksować z miodem i malinami. Kaszę zalać mlekiem i podgrzać w mikrofali, odstawić, aż napęcznieje. Dodać do masy i zmiksować. Schłodzić w lodówce do czasu
Chocolate Muffin Blogniezwykle aromatycznej, składniki są tak dobrane, że nie potrzebują nadmiaru przypraw, ot tak dla delikatnego podkręcenia ciut gałki muszkatołowej i rozmarynu. Idealnie jest podać to danie z kaszą gryczaną. Wybornie smakuje na drugi dzień na zimno, jako lunch w pracy- sprawdziłam! ps. Test na dziecku przeszło pozytywnie, bo słodkawe, no to wiadomo Składniki na 4 porcje: 1 dynia piżmowa(...)papierem do pieczenia i piecz przez 40-50 minut w temp. 180-200 C, i co 15 minut przemieszaj, tak aby wszystko dokładnie się upiekło. W między czasie ugotuj kaszę. Smacznego! ps. Amatorom świeżej kolendry (ja się do nich na razie nie zaliczam) podpowiem, że idealnie dopełni to danie
greenscarfCielęcina marynowana w piwie i estragonie idealnie komponuje się z lekką kaszą Składniki 250 g cielęciny 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 mały jogurt naturalny sól i pieprz 2 łyżki … Czytaj dalej Gulasz z cielęciny z kaszą bulgur i warzywami
czarrna od kuchniSKŁADNIKI: 1 szklanka fasoli lub grochu 1 szklanka kaszy jaglanej 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 1 pęczek szczypiorku ziele angielskie sól pieprz 2 łyżki masła klarowanego lub 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki sosu sojowego garstka suszonych grzybów- opcjonalnie Fasolę i kaszę gotujemy w osobnych garnkach z dodatkiem ziela angielskiego do miękkości. Trochę wody z gotowania fasoli zostawiamy
harrisaSzupenia jest to regionalna potrawa podlaska, często nazywaną kutią z fasolą. Składniki: 1 szklanka kaszy jęczmiennej 1 szklanka fasoli JAŚ 1 cebula 5 dag boczku sól do smaku Wykonanie: Fasolę opłukać i namoczyć przez noc w 1 ½ litrze wody. Po czym gotować w tej samej wodzie ,w między czasie namoczyć również kaszę, dodać do fasoli i gotować około 40 minut
Tradycyjna Kuchniawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zupa jest bardzo smaczna, lekka - a jednocześnie pożywna i bardzo syta. Połączenie kalafiora z gruboziarnistą kaszą jęczmienną to naprawdę doskonały pomysł. mięso drobiowe na wywar 1 kalafior 100g pęczaku 2-3 ziemniaki 1 marchewka (duża) 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego natka pietruszki sól, pieprz(...)zielenina do posypania Ugotować wywar drobiowy z solą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera i pora) oraz po 3-5 minutach gotowania - opłukaną kaszę. Około 7-10 minut przed końcem gotowania do garnka wrzucić rozdzielone różyczki kalafiora. Na końcu zupę posypać solidną porcją posiekanej zieleniny. Doprawić do smaku
Di gotujeznikną w ekspresowym tempie! (12 sztuk) 90g masła/margaryny 1/2 szklanki cukru (użyłam brzozowego) 2 jajka 1/2 szklanki maślanki straciatella (może być kefir) 1/2 szklanki kaszy manny 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: płatki czekoladowe do posypania cukier puder, bita śmietana lub dowolny krem do ozdobienia Masło/margarynę utrzeć z cukrem(...)puszystą masę. Mieszając - wbić po jednym jajku i wlać maślankę. Następnie wsypać kaszę manną i na końcu - mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Zagłębienia w formie do muffinek wysmarować masłem, posypać mąką i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości). (*) Babeczki posypać płatkami czekolady i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około
Di gotujełyżka kwaśnej śmietany 18% Masa makowa: 500 g zmielonego maku 1 szkl mleka 100 g masła 2 łyżki miodu 1 średni jabłko kilka kropel aromatu migdałowego 2 łyżki kaszy manny 100 g orzechów włoskich, posiekanych 100 g rodzynków, posiekanych 3 jajka 3/4 szkl cukru Masa serowa: 100 g miękkiego masła 1 szkl cukru 4 jajka 1 kg twarogu, zmielonego(...)minut. Zmielony mak umieścić w garnuszku, zalać mlekiem i podgrzewać na małym ogniu. Po kilku minutach dodać pokrojone w kostkę masło, miód, jabłko, aromat, orzechy, rodzynki oraz kaszę mannę. Wszystko podgrzewać kilka minutek, cały czas mieszając, by masa się nie przypaliła. Następnie zdjąć z palnika i wystudzić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem do puszystości. Dodać do nich
Nastoletnie WypiekanieAromatyczne i maślane :) Składniki 3 duże pieczarki portobello 1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej 1 cebula 1 łyżka masła kawałek dobrej, wiejskiej kiełbasy zielenina do dekoracji Sposób przygotowania Z pieczarek … Czytaj dalej Pieczarki portobello zapiekane z kaszą
czarrna od kuchniHejka zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Lunch Boxa . Tym razem Pulpety z Kaszą. Odmień swoją dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - POMYSŁ NA LUNCH BOXA #9 - ✔ 300 g Kaszy Jaglanej ✔ 100 g Przecieru Pomidorowego ✔ 50 g Kiełków ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 1 Całe
Sylwetka Od KuchniSkładniki na blachę 25 x 35 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki brązowego cukru 1 cukier wanilinowy 150 g masła 82% Nadzienie: 1 słoik jabłek duszonych Stovit (750g) 3 słoiki śliwek (lub świeże pozbawione pestek) 1 kopiasta łyżeczka cynamonu Ciasto sypane Masło wkładamy do zamrażarki(...)porządnie stwardniało. Kaszę manną mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrami. Jabłka wyjmujemy ze słoika i dokładnie mieszamy z cynamonem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy 1/3 wymieszanych suchych składników ciasta. Następnie układamy warstwę jabłek i sypiemy kolejną część suchych składników (połowę tego co zostało). Układamy pozostałą część jabłek i śliwki. wierzch posypujemy równomiernie pozostałymi suchymi składnikami - lekko wyrównujemy
peggiwkuchniśniadanie. Można zrobić wszystko wieczorem bo równie dobrze smakuje schłodzone. Moja dwulatka dosłownie wylizywała miseczkę a to dla mnie najlepsza rekomendacja :) Na 4 porcje: pomarańczowy krem jaglany: 3/4 szklanki kaszy jaglanej (ok. 150 g) 3 soczyste pomarańcze kopiasta łyżka oleju kokosowego extra virgin łyżka miodu cynamonowego mus malinowo-czekoladowy: szklanka rozmrożonych malin( w sezonie świeżych) dojrzałe avocado kopiasta łyżeczka surowego(...)kakao dodatkowo (po łyżce na porcję): nerkowce migdały orzechy włoskie maliny wiórki kokosowe do posypania Kaszę jaglaną płuczemy najpierw w zimnej wodzie potem we wrzątku. Zalewamy ją podwójną ilością wody (2 x 3/4 szklanki) i od momentu zagotowania, gotujemy 12 minut. Odstawiamy do ostudzenia po czym miksujemy na gładki krem z obranymi pomarańczami, olejem kokosowym i miodem. Maliny miksujemy
Mienta blogstąd termoobieg. W wersji oryginalnej były daniem wegańskim, ja dodałam do nich jajko, więc są już tylko wegetariańskie, ale dla mnie to bez różnicy. Składniki: - 2 szklanki* ugotowanej kaszy jaglanej - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 2 marchewki - 1/2 szklanki ziaren słonecznika - 1/4 szklanki ziaren dyni - 1/6 szklanki złocistego siemienia lnianego - 1/4 szklanki sezamu - sól i pieprz do smaku(...)zetrzeć na tarce. Na patelni podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę, posolić, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zamieszać i zdjąć z palnika. Przełożyć do miski z odmierzoną kaszą jaglaną. Można także poddusić na patelni startą marchewkę (ja jakoś przeoczyłam podduszenie, dałam surową...). Do miski dodać także pozostałe składniki (bez przypraw i skrobi) i dokładnie wymieszać. Ok.1/5 z całości
Smaczne ZdroweGotowane i pieczone ziemniaczki, ryż, makaron - i tak od zawsze. Czasem kasza gryczana... Nie ulegaj rutynie, zrób kuskus do obiadu ! Banalnie prosty i gotowy w kilka chwil. Pasuje doskonale do drobiu oraz ryb. A na zimno, staje się daniem na kolację lub do lunch boxu. Składniki: 120 g kuskusu 100 g mrożonej mieszanki - marchew mini z groszkiem pęczek kolendry(...)garnku wodę z solą. Na gotującą się wodę wrzucić warzywa ( bez uprzedniego rozmrażania ). Po 3-5 minutach odcedzić. Marchew z groszkiem dodać do kuskusu. Kolendrę posiekać, dodać do kaszy. Na koniec kuskus doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny/limonki oraz pieprzem lub przyprawą curry. Smacznego
kolorowotorcikowo