Faszerowana cukinia.

Faszerowana cukinia.

Faszerowana cukinia.

Przepis na : obiad

Cukinia jest bardzo wdzięcznym warzywem . Sama w sobie nie ma smaku (oczywiście moim zdaniem) Dlatego dobrze komponuje się z różnymi farszami. Chociaż w tym okresie jest droga to warto w kuchni warto ja mieć lub jak w moim przypadku jesienią mrożę  a zimą zamrożoną faszeruje . Przekąskę lub obiad mam w 30 minyt. Dużą cukinię tnę na 4 cm plastry, Wydrążam środek , zostawiając cienkie dno. Plastry układam jeden na drugim oddzielając pergaminem lub folią, mrożę.  Składniki - 4 plastry cukinii - szklan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eli Gotowanie

Autor

Ela Kłuc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, mielone, sosy, mięso, kasza, mięso mielone, obiad, kasza orkiszowa, przekąska, przekąski, zupa pomidorowa, papryka, dania mięsne, sos pomidorowy, cukinia faszerowana, cukinia na zimę, mielone z warzywami, drugie danie, papryka faszerowana, sos mięsny

Inne przepisy z Eli Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.