Roladki z kurczaka faszerowane kaszą gryczaną, bryndzą i borówką brusznicą

Roladki z kurczaka faszerowane kaszą gryczaną, bryndzą i borówką brusznicą

Roladki z kurczaka faszerowane kaszą gryczaną, bryndzą i borówką brusznicą

Dzień dobry!Dzisiaj mam dla Was przepis inspirowany kuchnią małopolską, a dokładnie kurczakiem po krakowsku, który to jest faszerowany kaszą krakowską (która swoją drogą, również jest produkowana z gryki).Ja z racji swojej miłości do kaszy gryczanej, postanowiłam zrobić własną wariację tego dania, dodając oprócz kaszy gryczanej, dwa produkty lubiane i lokalne w Małopolsce - bryndzę i borówkę brusznicę. Roladki postanowiłam podać z puree ziemniaczano-selererowym, kremowym i ciekawym w smaku oraz z aromatyczną k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora coś zjeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Adriana Baran, 20 października 2013 23:24:48

W pierogach też próbowałam, potwierdzam, faktycznie smaczne :)Pozdrawiam również!