piersi z kurczaka faszerowane - przepisów 300

  1. Faszerowane piersi kurczaka
    Faszerowane piersi kurczaka

    Grillowane faszerowane piersi kurczaka, grillowane zielone szparagi i krojona sałatka caprese, idealnie smakują w letnim słońcu. Danie przygotowałam samodzielnie w Restauracji Oaza, gdzie zostałam zaproszona z Piotrem przez portal Kulinarny Poznań. Podczas warsztatu zrealizowanego dzięki Agencji Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Poznaniu poznaliśmy smak kurczaka z chowu zrównoważonego (nie znają chemii, antybiotyków ani GMO, są karmione z użyciem ekologicznych zbóż(...)warzywa od Eko Bazar. Po samodzielnym rozbiorze kurczaka zabrałam się za piersi (oczywiście nie swoje, tylko kurze ), postanowiłam je podać faszerowane serem kozim i wrzucić na grill. Faszerowane piersi kurczaka z grilla były pyszne, soczyste, idealne w smaku. Przygotowujemy marynatę z 2 łyżek oliwy, 2 ząbków czosnku, odrobiny sosu sojowego, odrobiny soku z cytryny i siekanego świeżego tymianku

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  2. Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami
    Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

    Składniki: pierś kurczaka 2 ząbki czosnku 3 plasterki boczku szczypior pół papryki czerwonej i żółtej 1/3 pora czerwona cebula 50 g fety 25 g sera z

    Przepis pochodzi z bloga Gaździnka warzy, prowadzonego przez Gosia Kunc.

  3. Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami
    Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami

    Kolejne danie dla amatorów lekkiej i zdrowej kuchni. Danie ma bardzo niską zawartość tłuszczu. Najemy się do syta, a przy tym będziemy czuć się lekko. Taka

    Przepis pochodzi z bloga IMPRESJA SMAKU, prowadzonego przez Izabela Furmańczyk.

  4. Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim
    Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim

    Idealne danie aby zaskoczyć gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać

    Przepis pochodzi z bloga IMPRESJA SMAKU, prowadzonego przez Izabela Furmańczyk.

  5. Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, podane na sałatce z gruszkami
    Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, podane na sałatce z gruszkami

    Dzień dobry! Witam Was w ten grudniowy poniedziałek, który wygląda jak piękny letni dzień, słońce świeci, niebo jest w pięknym błękitnym kolorze, aż chce się żyć

    Przepis pochodzi z bloga Pora coś zjeść, prowadzonego przez Poracośzjeść.

  6. Faszerowane piersi z kurczaka
    Faszerowane piersi z kurczaka

    Nie kurczak w całości , a filety z kurczaka.Danie niesamowicie aromatyczne.Zjadła je z przyjemnością nawet moja mama , która od kilku tygodni zmaga się z dietą ;)Musztarda

    Przepis pochodzi z bloga Ostra na Słodko, prowadzonego przez Ostra na Słodko.

  7. Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, boczkiem i ricottą z sosem serowym
    Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, boczkiem i ricottą z sosem serowym

    mleka krowiego. Natomiast w obydwu serach znajdziecie szczepy pleśni z rodzaju Penicillium. Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem, boczkiem i ricottą podaliśmy na warzywach opiekanych na patelni. Warzywa też się fajnie komponują z sosem z sera pleśniowego! SKŁADNIKI: Dla 3 - 4 osób. Faszerowana pierś z kurczaka: 2 pojedyncze, średniej wielkości piersi z kurczaka 1 - 2 łyżki oleju roślinnego(...)serowy: 100 ml białego, wytrawnego wina 50 g sera pleśniowego (np . Rokpol) 200 g śmietany 30% szczypta suszonego oregano sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Faszerowana pierś z kurczaka: 1. Filety z kurczaka płuczemy, a następnie od szerszej strony robimy głębokie nacięcie, aby powstała kieszonka. 2. Szpinak rozmrażamy, przekładamy do kielicha blendera, dodajemy do niego pokrojony na mniejsze

    Przepis pochodzi z bloga W kuchni Katie, prowadzonego przez wkuchnikatie.

  8. Pierś z kurczaka faszerowana pomidorami suszonymi
    Pierś z kurczaka faszerowana pomidorami suszonymi

    Taką pierś można podać do drugiego dania lub, po wystygnięciu, pokroić na plastry i ułożyć na kromkach pieczywa. Osobiście stosuje tę drugą metodę :) Na kanapki do

    Przepis pochodzi z bloga www.szczesliwakuchnia.blogspot.com, prowadzonego przez Szczęśliwa Kuchnia.

  9. Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i serkiem topionym
    Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i serkiem topionym

    zrobić na obiad coś czego jeszcze nie próbowałam, a zawsze miałam na to ochotę. Mimo, że to bardzo popularne danie i wiele osób pomyśli sobie: "nigdy nie robiła faszerowanej piersi z kurczaka?", odpowiadam nie, nie robiłam. Zawsze wydawało mi się, że to danie pracochłonne i takie odświętne, a ja w niedziele mam wiele innych pomysłów na spędzanie dnia niż gotowanie(...)kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Farszem napełniamy kieszonki, dokładamy do każdej pół trójkącika serka topionego i spinamy za pomocą wykałaczek. 4. Faszerowane piersi układamy w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 20 minut. Piersi z kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubionymi dodatkami

    Przepis pochodzi z bloga Pasja Smaku, prowadzonego przez PasjaSmaku.

  10. Pierś z kurczaka faszerowana sosem pomidorowym i mozzarellą
    Pierś z kurczaka faszerowana sosem pomidorowym i mozzarellą

    Smaczne i szybkie danie ,wystarczy naszykować, wstawić do piekarnika i zająć się sobą, a za 20 minut wyjąć i cieszyć się smakiem! Przepis dla jednej osoby

    Przepis pochodzi z bloga Feel Eat, prowadzonego przez feeleatblog.

  11. Faszerowane piersi z kurczaka rukolą, suszonymi pomidorami i serem
    Faszerowane piersi z kurczaka rukolą, suszonymi pomidorami i serem

    Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, 1 garść rukoli, 1 łyżeczka kukurydzy, 2 suszone pomidory, 2 łyżeczki sera korycińskiego, kasza gryczana nie

    Przepis pochodzi z bloga Aga w kuchni, prowadzonego przez Aga w kuchni.

  12. PRZEPIS - Pierś z kurczaka faszerowana fetą i oliwkami zawinięta w boczek parzony
    PRZEPIS - Pierś z kurczaka faszerowana fetą i oliwkami zawinięta w boczek parzony

    Feta i oliwki to duet doskonały nie tylko do sałatek. Ja ten duet uwielbiam również w mięsie. Można go Także wykorzystać do makaronów, chleba, czy różnych

    Przepis pochodzi z bloga Anita Inspiruje, prowadzonego przez Anita Inspiruje.

  13. Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem
    Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem

    Faszerowane roladki to pożywna propozycja obiadowa dla osób liczących kalorię, ci nie liczący też zjedzą tak przygotowane mięso z apetytem Polecam też jako farsz do kurczaka wykorzystać rukolę. Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem : Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/3 małego kalafiora 4 ząbki czosnku sól i pieprz suszone pomidory Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na cieńsze płaty, a następnie każdy(...)zacznie wrzeć wrzucamy roladki, gotujemy ok. 15 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu roladki wyjmujemy z foli, rozcinamy na pół i podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! The post Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  14. Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem
    Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem

    Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem. Tydzień temu podjęliśmy wyzwanie Ramy – smaż jak szef kuchni „100 pomysłów na…” Bardzo lubimy kulinarne wyzwania, dostaliśmy paczkę, w której oprócz klasycznej Ramy Smaż jak szef kuchni były suszone borowiki, ser podpuszkowy parmigiano reggiano, oraz różowy pieprz ziarnisty. Dość szybko wpadliśmy na pomysł, co można przygotować z tych produktów(...)temperaturze 190 stopni C, następnie zwiększamy temp. do 220 stopni C i pieczemy jeszcze 15 minut. Podajemy od razu pokrojone w grube plastry z sałatką. Smacznego 🙂 The post Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  15. Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami podana z plackami ziemniaczanymi
    Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami podana z plackami ziemniaczanymi

    Witajcie !!! Dziś chciałbym zaprezentować Wam pierś kurczaka faszerowaną suszonymi pomidorami  i serem feta. Jako dodatek postanowiłem podać chrupiące placki ziemniaczane. Połączenie kuchni włoskiej  i polskiej okazało się trafną inspiracją. Sami oceńcie :) Czas przygotowania: 50 min. Porcja dla 2 osób Koszt na przygotowania: 15,00 zł SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 150 g suszonych pomidorów 100 g sera feta(...)farsz: Suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy pokruszony ser feta. Składniki łączymy ze sobą z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Doprawiamy farsz solą i pieprzem. PRZYGOTOWANIE-pierś z kurczaka faszerowana: Piersi z kurczaka nacinamy z pomocą noża tworząc w nich kieszonki. Wcześniej przygotowany farsz wkładamy do naszych kieszonek. Piersi dokładnie spinamy wykałaczkami. Podsmażamy nasze piersi z farszem na rozgrzanej oliwi

    Przepis pochodzi z bloga kulinarnyJa, prowadzonego przez kulinarnyJa.

Wybierz stronę :