Grillowane faszerowane piersi kurczaka, grillowane zielone szparagi i krojona sałatka caprese, idealnie smakują w letnim słońcu. Danie przygotowałam samodzielnie w Restauracji Oaza, gdzie zostałam zaproszona z Piotrem przez portal Kulinarny Poznań. Podczas warsztatu zrealizowanego dzięki Agencji Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Poznaniu poznaliśmy smak kurczaka z chowu zrównoważonego (nie znają chemii, antybiotyków ani GMO, są karmione z użyciem ekologicznych zbóż(...)warzywa od Eko Bazar. Po samodzielnym rozbiorze kurczaka zabrałam się za piersi (oczywiście nie swoje, tylko kurze ), postanowiłam je podać faszerowane serem kozim i wrzucić na grill. Faszerowane piersi kurczaka z grilla były pyszne, soczyste, idealne w smaku. Przygotowujemy marynatę z 2 łyżek oliwy, 2 ząbków czosnku, odrobiny sosu sojowego, odrobiny soku z cytryny i siekanego świeżego tymianku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: pierś kurczaka 2 ząbki czosnku 3 plasterki boczku szczypior pół papryki czerwonej i żółtej 1/3 pora czerwona cebula 50 g fety 25 g sera z
Gaździnka warzyKolejne danie dla amatorów lekkiej i zdrowej kuchni. Danie ma bardzo niską zawartość tłuszczu. Najemy się do syta, a przy tym będziemy czuć się lekko. Taka
IMPRESJA SMAKUIdealne danie aby zaskoczyć gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać
IMPRESJA SMAKUDzień dobry! Witam Was w ten grudniowy poniedziałek, który wygląda jak piękny letni dzień, słońce świeci, niebo jest w pięknym błękitnym kolorze, aż chce się żyć
Pora coś zjeśćNie kurczak w całości , a filety z kurczaka.Danie niesamowicie aromatyczne.Zjadła je z przyjemnością nawet moja mama , która od kilku tygodni zmaga się z dietą ;)Musztarda
Ostra na Słodkomleka krowiego. Natomiast w obydwu serach znajdziecie szczepy pleśni z rodzaju Penicillium. Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem, boczkiem i ricottą podaliśmy na warzywach opiekanych na patelni. Warzywa też się fajnie komponują z sosem z sera pleśniowego! SKŁADNIKI: Dla 3 - 4 osób. Faszerowana pierś z kurczaka: 2 pojedyncze, średniej wielkości piersi z kurczaka 1 - 2 łyżki oleju roślinnego(...)serowy: 100 ml białego, wytrawnego wina 50 g sera pleśniowego (np . Rokpol) 200 g śmietany 30% szczypta suszonego oregano sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Faszerowana pierś z kurczaka: 1. Filety z kurczaka płuczemy, a następnie od szerszej strony robimy głębokie nacięcie, aby powstała kieszonka. 2. Szpinak rozmrażamy, przekładamy do kielicha blendera, dodajemy do niego pokrojony na mniejsze
W kuchni KatieTaką pierś można podać do drugiego dania lub, po wystygnięciu, pokroić na plastry i ułożyć na kromkach pieczywa. Osobiście stosuje tę drugą metodę :) Na kanapki do
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzrobić na obiad coś czego jeszcze nie próbowałam, a zawsze miałam na to ochotę. Mimo, że to bardzo popularne danie i wiele osób pomyśli sobie: "nigdy nie robiła faszerowanej piersi z kurczaka?", odpowiadam nie, nie robiłam. Zawsze wydawało mi się, że to danie pracochłonne i takie odświętne, a ja w niedziele mam wiele innych pomysłów na spędzanie dnia niż gotowanie(...)kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Farszem napełniamy kieszonki, dokładamy do każdej pół trójkącika serka topionego i spinamy za pomocą wykałaczek. 4. Faszerowane piersi układamy w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 20 minut. Piersi z kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubionymi dodatkami
Pasja SmakuSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, 1 garść rukoli, 1 łyżeczka kukurydzy, 2 suszone pomidory, 2 łyżeczki sera korycińskiego, kasza gryczana nie
Aga w kuchnikurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej to idealna propozycja na niedzielny, rodzinny obiad. Wbrew pozorom przygotowanie tego dania nie zajmuje nam tak wiele czasu jak to mogłoby się wydawać. Dzięki temu przepisowi zamienicie danie z kurczaka w wyjątkowy, niecodzienny obiad. Połączenie kurczaka, suszonych pomidorów, sera i szynki parmeńskiej stworzy wyjątkową kompozycję smakową. Myślę, że fajnym dodatkiem do piersi(...)łyżki śmietany sól pieprz gałka muszkatołowa łyżka masła Faszerowana pierś z kurczaka – przepis Piersi z kurczaka nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Uważajmy aby nie przekroić piersi do końca. Suszone pomidory kroimy w paseczki. Ser pleśniowy kroimy w drobną kosteczkę. Piersi faszerujemy pomidorami i serem. Następnie zawijamy je w szynkę parmeńską i układamy w naczyniu do zapiekania. Pieczemy ok. 25 minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!idealnego dla siebie! Zapraszamy! 1. Pierś kurczaka w ziołach prowansalskich 2. Pieczony kurczak w miodzie i rozmarynie 3. Kurczak pieczony w ziołach prowansalskich 4. Kurczak pieczony z rozmarynem 5. kurczak pieczony z majerankiem i papryką 6. Kurczak pieczony w pikantnej marynacie 7. Kurczak pieczony ziołowy 8. Filet z kurczaka w panierce z krakersów 9. Faszerowane piersi kurczaka z serem kozim(...)Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek 12. Pulpeciki drobiowe faszerowane groszkiem 13. Kurczak à la pizza 14. Kurczak w sosie czosnkowym 15. Kurczak Caprese z piekarnika 16. Kurczak w cieście francuskim 17. stripsy z kurczaka 18. pieczony filet z kurczaka 19. Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym 20. Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem 21. Roladki z kurczaka 22. Kurczak
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFaszerowane roladki to pożywna propozycja obiadowa dla osób liczących kalorię, ci nie liczący też zjedzą tak przygotowane mięso z apetytem Polecam też jako farsz do kurczaka wykorzystać rukolę. Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem : Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/3 małego kalafiora 4 ząbki czosnku sól i pieprz suszone pomidory Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na cieńsze płaty, a następnie każdy(...)zacznie wrzeć wrzucamy roladki, gotujemy ok. 15 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu roladki wyjmujemy z foli, rozcinamy na pół i podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! The post Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem. Tydzień temu podjęliśmy wyzwanie Ramy – smaż jak szef kuchni „100 pomysłów na…” Bardzo lubimy kulinarne wyzwania, dostaliśmy paczkę, w której oprócz klasycznej Ramy Smaż jak szef kuchni były suszone borowiki, ser podpuszkowy parmigiano reggiano, oraz różowy pieprz ziarnisty. Dość szybko wpadliśmy na pomysł, co można przygotować z tych produktów(...)temperaturze 190 stopni C, następnie zwiększamy temp. do 220 stopni C i pieczemy jeszcze 15 minut. Podajemy od razu pokrojone w grube plastry z sałatką. Smacznego 🙂 The post Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię