piersi z kurczaka faszerowane - przepisów 300

  1. Faszerowane piersi kurczaka
    Faszerowane piersi kurczaka

    Grillowane faszerowane piersi kurczaka, grillowane zielone szparagi i krojona sałatka caprese, idealnie smakują w letnim słońcu. Danie przygotowałam samodzielnie w Restauracji Oaza, gdzie zostałam zaproszona z Piotrem przez portal Kulinarny Poznań. Podczas warsztatu zrealizowanego dzięki Agencji Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Poznaniu poznaliśmy smak kurczaka z chowu zrównoważonego (nie znają chemii, antybiotyków ani GMO, są karmione z użyciem ekologicznych zbóż(...)warzywa od Eko Bazar. Po samodzielnym rozbiorze kurczaka zabrałam się za piersi (oczywiście nie swoje, tylko kurze ), postanowiłam je podać faszerowane serem kozim i wrzucić na grill. Faszerowane piersi kurczaka z grilla były pyszne, soczyste, idealne w smaku. Przygotowujemy marynatę z 2 łyżek oliwy, 2 ząbków czosnku, odrobiny sosu sojowego, odrobiny soku z cytryny i siekanego świeżego tymianku

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  2. Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami
    Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

    Składniki: pierś kurczaka 2 ząbki czosnku 3 plasterki boczku szczypior pół papryki czerwonej i żółtej 1/3 pora czerwona cebula 50 g fety 25 g sera z

    Przepis pochodzi z bloga Gaździnka warzy, prowadzonego przez Gosia Kunc.

  3. Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami
    Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami

    Kolejne danie dla amatorów lekkiej i zdrowej kuchni. Danie ma bardzo niską zawartość tłuszczu. Najemy się do syta, a przy tym będziemy czuć się lekko. Taka

    Przepis pochodzi z bloga IMPRESJA SMAKU, prowadzonego przez Izabela Furmańczyk.

  4. Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim
    Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim

    Idealne danie aby zaskoczyć gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać

    Przepis pochodzi z bloga IMPRESJA SMAKU, prowadzonego przez Izabela Furmańczyk.

  5. Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, podane na sałatce z gruszkami
    Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, podane na sałatce z gruszkami

    Dzień dobry! Witam Was w ten grudniowy poniedziałek, który wygląda jak piękny letni dzień, słońce świeci, niebo jest w pięknym błękitnym kolorze, aż chce się żyć

    Przepis pochodzi z bloga Pora coś zjeść, prowadzonego przez Poracośzjeść.

  6. Faszerowane piersi z kurczaka
    Faszerowane piersi z kurczaka

    Nie kurczak w całości , a filety z kurczaka.Danie niesamowicie aromatyczne.Zjadła je z przyjemnością nawet moja mama , która od kilku tygodni zmaga się z dietą ;)Musztarda

    Przepis pochodzi z bloga Ostra na Słodko, prowadzonego przez Ostra na Słodko.

  7. Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, boczkiem i ricottą z sosem serowym
    Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, boczkiem i ricottą z sosem serowym

    mleka krowiego. Natomiast w obydwu serach znajdziecie szczepy pleśni z rodzaju Penicillium. Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem, boczkiem i ricottą podaliśmy na warzywach opiekanych na patelni. Warzywa też się fajnie komponują z sosem z sera pleśniowego! SKŁADNIKI: Dla 3 - 4 osób. Faszerowana pierś z kurczaka: 2 pojedyncze, średniej wielkości piersi z kurczaka 1 - 2 łyżki oleju roślinnego(...)serowy: 100 ml białego, wytrawnego wina 50 g sera pleśniowego (np . Rokpol) 200 g śmietany 30% szczypta suszonego oregano sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Faszerowana pierś z kurczaka: 1. Filety z kurczaka płuczemy, a następnie od szerszej strony robimy głębokie nacięcie, aby powstała kieszonka. 2. Szpinak rozmrażamy, przekładamy do kielicha blendera, dodajemy do niego pokrojony na mniejsze

    Przepis pochodzi z bloga W kuchni Katie, prowadzonego przez wkuchnikatie.

  8. Pierś z kurczaka faszerowana pomidorami suszonymi
    Pierś z kurczaka faszerowana pomidorami suszonymi

    Taką pierś można podać do drugiego dania lub, po wystygnięciu, pokroić na plastry i ułożyć na kromkach pieczywa. Osobiście stosuje tę drugą metodę :) Na kanapki do

    Przepis pochodzi z bloga www.szczesliwakuchnia.blogspot.com, prowadzonego przez Szczęśliwa Kuchnia.

  9. Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i serkiem topionym
    Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i serkiem topionym

    zrobić na obiad coś czego jeszcze nie próbowałam, a zawsze miałam na to ochotę. Mimo, że to bardzo popularne danie i wiele osób pomyśli sobie: "nigdy nie robiła faszerowanej piersi z kurczaka?", odpowiadam nie, nie robiłam. Zawsze wydawało mi się, że to danie pracochłonne i takie odświętne, a ja w niedziele mam wiele innych pomysłów na spędzanie dnia niż gotowanie(...)kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Farszem napełniamy kieszonki, dokładamy do każdej pół trójkącika serka topionego i spinamy za pomocą wykałaczek. 4. Faszerowane piersi układamy w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 20 minut. Piersi z kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubionymi dodatkami

    Przepis pochodzi z bloga Pasja Smaku, prowadzonego przez PasjaSmaku.

  10. Pierś z kurczaka faszerowana sosem pomidorowym i mozzarellą
    Pierś z kurczaka faszerowana sosem pomidorowym i mozzarellą

    Smaczne i szybkie danie ,wystarczy naszykować, wstawić do piekarnika i zająć się sobą, a za 20 minut wyjąć i cieszyć się smakiem! Przepis dla jednej osoby

    Przepis pochodzi z bloga Feel Eat, prowadzonego przez feeleatblog.

  11. Faszerowane piersi z kurczaka rukolą, suszonymi pomidorami i serem
    Faszerowane piersi z kurczaka rukolą, suszonymi pomidorami i serem

    Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, 1 garść rukoli, 1 łyżeczka kukurydzy, 2 suszone pomidory, 2 łyżeczki sera korycińskiego, kasza gryczana nie

    Przepis pochodzi z bloga Aga w kuchni, prowadzonego przez Aga w kuchni.

  12. Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem
    Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem

    Faszerowane roladki to pożywna propozycja obiadowa dla osób liczących kalorię, ci nie liczący też zjedzą tak przygotowane mięso z apetytem Polecam też jako farsz do kurczaka wykorzystać rukolę. Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem : Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/3 małego kalafiora 4 ząbki czosnku sól i pieprz suszone pomidory Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na cieńsze płaty, a następnie każdy(...)zacznie wrzeć wrzucamy roladki, gotujemy ok. 15 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu roladki wyjmujemy z foli, rozcinamy na pół i podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! The post Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  13. Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem
    Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem

    Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem. Tydzień temu podjęliśmy wyzwanie Ramy – smaż jak szef kuchni „100 pomysłów na…” Bardzo lubimy kulinarne wyzwania, dostaliśmy paczkę, w której oprócz klasycznej Ramy Smaż jak szef kuchni były suszone borowiki, ser podpuszkowy parmigiano reggiano, oraz różowy pieprz ziarnisty. Dość szybko wpadliśmy na pomysł, co można przygotować z tych produktów(...)temperaturze 190 stopni C, następnie zwiększamy temp. do 220 stopni C i pieczemy jeszcze 15 minut. Podajemy od razu pokrojone w grube plastry z sałatką. Smacznego 🙂 The post Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  14. Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami podana z plackami ziemniaczanymi
    Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami podana z plackami ziemniaczanymi

    Witajcie !!! Dziś chciałbym zaprezentować Wam pierś kurczaka faszerowaną suszonymi pomidorami  i serem feta. Jako dodatek postanowiłem podać chrupiące placki ziemniaczane. Połączenie kuchni włoskiej  i polskiej okazało się trafną inspiracją. Sami oceńcie :) Czas przygotowania: 50 min. Porcja dla 2 osób Koszt na przygotowania: 15,00 zł SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 150 g suszonych pomidorów 100 g sera feta(...)farsz: Suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy pokruszony ser feta. Składniki łączymy ze sobą z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Doprawiamy farsz solą i pieprzem. PRZYGOTOWANIE-pierś z kurczaka faszerowana: Piersi z kurczaka nacinamy z pomocą noża tworząc w nich kieszonki. Wcześniej przygotowany farsz wkładamy do naszych kieszonek. Piersi dokładnie spinamy wykałaczkami. Podsmażamy nasze piersi z farszem na rozgrzanej oliwi

    Przepis pochodzi z bloga kulinarnyJa, prowadzonego przez kulinarnyJa.

  15. Pierś kurczaka faszerowana rukolą
    Pierś kurczaka faszerowana rukolą

    Obiad dzisiaj na zielono, pierś z kurczaka faszerowana rukolą z parowaru, 1 łyżka makaronu kokardki i 3 łyżki mrożonego zielonego groszku. Wersja obiadowa light. Pierś kurczaka faszerowana rukolą gotowana na parze, to pyszny i bardzo sycący obiad, przy tym mało kaloryczny. Dla tych co na diecie jest idealny. Do doprawienia kurczaka wykorzystałam 1 arkusz papirusu Winiary z czosnkiem i ziołami(...)łyżki mrożonego groszku. Po 30 minutach odwijamy mięso i zostawiamy aby chwilkę odpoczęło, kroimy w grube plastry. Podajemy z groszkiem i 1 łyżką mini kokardek. The post Pierś kurczaka faszerowana rukolą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

Wybierz stronę :