zrobić z małą piersią z kurczaka albo małymi jej kawałkami których raczej nie użyjemy na sznycle czy roladki. Najczęściej robię z niej jakieś danie orientalne do którego i tak trzeba by mięso pokroić, pulpeciki itp. Ja dziś zrobiłam najprostsze danie - czyli faszerowane ziemniaki , a farsz doprawiłam tymiankiem. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniCukinia to warzywo, które idealnie nadaje się do faszerowania. Ostatnio postanowiłam przygotować cukinię w zdrowszej wersji. Do faszerowania użyłam kaszy jaglanej, marchewki, cebuli i piersi z kurczaka. Danie warte wypróbowania :) Jeżeli jesteście smakoszami mięsa to spróbujcie przygotować cukinie z mięsem mielonym (przepis tutaj ). Składniki na porcję dla 2-3 osób: 3 średniej wielkości cukinie 1 duża pierś z kurczaka(...)przesmażyć cebulę. Gdy zeszkli się dodać mięso. Całość przesmażyć. Na sam koniec dodać marchewkę i ugotowaną kaszę jaglaną. Jeszcze chwilę smażyć. Całość wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Cukinie faszerować przygotowaną masę. Umieścić je w naczyniu żaroodpornym. Na dno naczynia wlać odrobinę wody i piec bez przykrycia około 30-40 minut. Przed końcem pieczenia całość posypać startym żółtym serem
Ugotowaćcebulkę podsmażamy na maśle, dodajemy starta na tarce cukinię i chwilę dusimy. Mieszamy z kurczakiem, doprawiamy solą i pieprzem. Można dodać jajko, ale masa z piersi z kurczaka się nie rozpadnie. Faszerujemy naleśniki i zapiekamy około 20 minut aż nadzienie się zetnie. Ja podałam z tzatziki
Cytryna&Co.wychodziły, np. zupa krem z kukurydzy i chili, wystarczyło wykorzystać funkcję smażenia, gotowania i turbo do zmiksowania zupy. Kolejnym krokiem było przygotowanie kompletnego obiadu na parze. Faszerowane szpinakiem i serem solankowym piersi kurczaka, surówka z marchwi i kapusty, oraz ziemniaki – wszystko było gotowe w 45 minut. Jako pierwszą przygotowałam surówkę, wystarczyło do stalowej misy z wirującym nożem wrzucić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZapraszam dziś na ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA nadziewane serem rokpol, suszonymi pomidorami i owinięte szynką parmeńską. Polecam również przepisy na inne nadzienia: z jarmużem
potrawyregionalneczas. Choć postaram się jednak z kuchni mojej mamy i mamy mojego męża coś dodać, ale nic nie obiecuję. Tym czasem bardzo prosty przepis na faszerowane ziemniaki. Składniki: jedna, pojedyncza pierś kurczaka, 4 ziemniaki, dwie cebule, przyprawa do kurczaka, sól lub przyprawa uniwersalna, 4 plasterki sera żółtego. Gotowe ziemniaki bardzo dobrze smakują z sosem majonezowo czosnkowym. Przepis na sos znajduje
W kuchni u Monikikupuję kurczaka, wycinam zawsze obie piersi (które mrożę, albo wykorzystuję od razu) przygotowuję z nich coś konkretnego na obiad typu faszerowaną pierś z rukolą, faszerowaną pierś z serem kozim , a z reszty kurczaka przygotowuję zupę, przeważnie rosół lub pomidorówkę . Przepis na zapiekaną pierś kurczaka z warzywami i serem jest prosty i szybki, najwięcej czasu zajmuje pokrojenie ziemniaków w plastry
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPieczony kurczak to idealne danie na niedzielny obiad. Kurczak jest takim mięsem, które smakuje praktycznie każdemu. Warto jednak wiedzieć jak upiec kurczaka, aby był soczysty, miękki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Witam co powiecie na FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY , trochę mięsa szynki np. albo jeśli ktoś woli filet z kurczaka, kalafior... FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY SKŁADNIKI: kalafior 1/2 kg. szynki wieprzowej lub piersi z kurczaka cebula, sól, pieprz papryka słodka, ostra, wyciśnięty ząbek czosnku, natka pietruszki 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki startego żółtego sera łyżka oregano WYKONANIE: kalafior włożyć do wrzącej
Kuchnia Beatyfrytki, oczywiście z bakłażana :D Prezentuję danie na 1 osobę, dlatego drugą połówkę bakłażana wykorzystałam na frytki :) Ale równie dobrze możesz zrobić dwie porcje bakłażana faszerowanego :) Składniki: - średni bakłażan - 100 g piersi z kurczaka - 1/3 małej papryki - 1/3 papryczki chilli - mała cebulka - 2 plastry pomidora - mała garstka startego sera żółtego/mozzarelli - świeże listki bazylii (można użyć suszonej) - przyprawy: wg upodobań(...)kropelki z wierzchu warzywa, w ten sposób pozbywamy się gorzkiego smaku. W tym czasie przygotowujemy farsz. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, tak samo postępujemy z paprykami i cebulką. Przyprawiamy, mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Osuszonego bakłażana oprószamy lekko solą i ulubionymi przyprawami, faszerujemy, na wierzch kładziemy plastry pomidora i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180* na 30 minut
Zdrowie na języku :PTrzeci kolor, trzecia odsłona. Papryka nadziewana pszenicą i kurczakiem. Lekka, szybka w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo smaczna. Polecam! Papryka faszerowana #3 2 żółte papryki 6 łyżek pszenicy durum 1 pierś kurczaka przyprawy (wedle uznania) szklanka bulionu drobiowego(...)posiekana natka pietruszki Pszenicę zalałam gorącym bulionem i pozostawiłam do napęcznienia. Pierś kurczaka pokroiłam w kostkę i lekko podsmażyłam. Pszenicę połączyłam z kurczakiem i natką, doprawiłam do smaku. Wydrążone papryki nadziałam farszem. Do naczynia żaroodpornego włożyłam papryki, zalałam bulionem i zapiekłam 30min. w 150st. Powiązane posty: Papryka faszerowana makaronem, kukurydzą i groszkiem Papryka faszerowana kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
bastalenajajka i warzywa: pomidorki i ogórki, które sprawdzą się idealnie jako zimna przekąska sylwestrowa – elegancko wyglądają, są smaczne i najważniejsze- przyrządza się je ekspresowo. Jajka faszerowane jogurtem i kurczakiem 5 jajek 1 plaster grillowanej piersi kurczaka z pieprzem mała garść mixu sałat 1 łyżka jogurtu szczypta pieprzu Cayenne Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na pół. Wybieramy(...)połówek żółtka i wraz z 1 całym jajkiem drobno siekamy. Pierś z kurczaka nacieramy pieprzem, zawijamy w papier do pieczenia i grillujemy na patelni grillowej z obu stron. Odcinamy 1 plaster, który kroimy w kosteczkę i dodajemy do żółtek wraz z jogurtem, posiekaną sałatą, doprawiamy pieprzem cayenne, mieszamy. Masą faszerujemy połówki wydrążonych wcześniej jajek. Pomidory faszerowane fetą. Składniki: pomidory koktajlowe
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmożna uznać za ulepszoną wersję zwykłego sznycla. I choć zazwyczaj robiony jest z cielęciny, to w naszych domach bywa bardzo często robiony z fileta z piersi kurczaka. Ot, filozofia praktycznie żadna – bo faszerowany szynką i serem – ale smak… A smak jak wiemy, w kuchni jest najważniejszy ;) Składniki: 1 filet z kurczaka 2 plastry szynki 2 plastry sera
Jacob Tastes