piersi z kurczaka faszerowane - 481 przepisów (strona:15/33)

Faszerowane patisony w wersji FIT 204

postanowiłam zrobić dziś patisony. Danie jest zdrowe i pyszne. I wcale nie czuję że jestem na diecie . Faszerowane patisony idealne na dietetyczny obiad. Składniki: 6 patisonów (ja zrobiłam 2 patisony, 2 cukinie i 2 papryki) 60 dkg mięsa mielonego z piersi kurczaka 10 dkg pieczarek woreczek kaszy pęczak woreczek kaszy gryczanej papryka czerwona papryka żółta cebula 1/2 puszki kukurydzy(...)zapiekać bez przykrycia przez 30 minut. Podawać z surówką lub sosem. Przepis na pyszny sos pomidorowy znajdziecie tutaj: sos pomidorowy ; a na boski sos pieczarkowy tutaj: sos pieczarkowy . Smacznego! Faszerowana cukinia, papryka, patisony – zdrowe jedzenie

Mama z miasta
Kurczak faszerowany pieczarkami 1332

łyżki bułki tartej, 2 łyżki oliwy, przyprawy: pieprz, sól, majeranek, słodka papryka, czosnek   Polecam także kurczaka faszerowanego mięsem mielonym, przepis tutaj . Przygotowanie:   Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wyjmujemy z kurczaka wszystkie kości, zostawiając tylko skrzydełka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy wzdłuż, rozkładamy. Nacinamy nóżki, wycinamy kości z nóżek i udek. Kolejno usuwamy szyję

Aga w kuchni
Pieczarki faszerowane 185

dobrze sprawdza się jako przekąska na imprezy czy przystawka do obiadu. Grzyby faszeruję masą z pieczarek, cebuli, wędzonego kurczaka i cebuli i zapiekam posypane parmezanem. 350 g pieczarek (ok. 20 średniej wielkości sztuk) 50 g żółtego sera typu gouda 1 średniej wielkości cebula 30 g wędzonej piersi z kurczaka szczypta soli szczypta pieprzu 3 łyżki śmietany 18% olej do smażenia(...)przypadku było to 15 sztuk). Ogonki drobno posiekać z pozostałymi całymi pieczarkami (u mnie z 5). Cebulę i wędzoną pierś kurczaka również drobno posiekać. Ser utrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzanym na patelni oleju przesmażyć cebulę, następnie dodać kurczaka i smażyć jeszcze przez chwilę, co jakiś czas mieszając. Dodać posiekane pieczarki, sól, pieprz i smażyć na średnim ogniu

Bullio
Gotowanie z Okrasą. 329

byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej z pesto. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Wyszło rewelacyjnie! Mogłabym jeść sam makaron z pesto no coś cudownego! Składniki: 250g spaghetti (ja użyłam linguine) 800 g piersi z kurczaka 125g rukoli 50g pistacji bez łupinek

Brzuszki Łakomczuszki
BOCZEK FASZEROWANY KURCZAKIEM I KABANOSAMI 170

prostu macie ochotę na jakieś pieczone mięsko,coś innego niż zwykle?   Polecam wspaniały boczek faszerowany kurczakiem z dodatkiem kabanosów lub cienkiej kiełbaski.Takie dodatki sprawią,że boczek nabierze zupełnie nowego smaku. Składniki:   1,5 kg surowego boczku pierś z kurczaka 2-3 cienkie kabanosy lub kiełbaski czosnek sól,majeranek,ostra papryka musztarda rosyjska Płat boczku rozłożyć,jeśli jest

Niespełnione zdolności kulinarne
Sałatka z grillowanym kurczakiem (light) 365

cebuli, pietruszki, soli jodowanej oraz włoskich ziół: bazylii, oregano. Gościła już ta mieszanka w kuchni, gdy przygotowywałam muszle faszerowane . Mieszanka nadała kurczakowi charakterystyczny pomidorowo-ziołowy smak, jednak trzeba uważać z ilością, gdyż przyprawa ma pikantny smak. Sałatka z grillowanym kurczakiem 1/2 piersi z kurczaka 1 płaska łyżka Pomidoro (mieszanka pomidorów i ziół włoskich) Kotanyi 1 ser mozzarella kilka pomidorów koktajlowych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane pomidory 168

Faszerowane pomidory gotowane na parze. Składniki: 2 duże pomidory; 1/2 szkl. ryżu; mała zielona papryka; mała czerwona papryka, pół czerwonej cebuli; pierś z kurczaka; Pomysł na Papirus Winiary - kurczak w ziołach prowansalskich lub 2 łyżki oliwy i łyżka ziół prowansalskich; ok. 80 g sera camembert; sol, pieprz, zioła prowansalskie, carry. Ryż gotujemy na parze - czyli: bardzo dokładnie go płuczemy, wsypujemy

Miksturownik
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem 249

jeść w zupach, zapiekankach, sałatkach, grillowaną, ale także można ja nafaszerować. Dowolność faszerowania sprawia, że w zależności od tego co znajdziemy w lodówce, możemy znaleźć na nią sposób :) Składniki: 4 średnie cukinie   oliwa  sól, pieprz, bazylia 2 ząbki czosnku 0,5 kg piersi z kurczaka łyżeczka przyprawy do kurczaka 100g kaszy jaglanej (1 saszetka) 2 łyżki passaty pomidorowej

ChilliJemy
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 117

mięsną i zamknąć otwory po faszerowaniu – przygotować sos piwny z masłem – klarowane masło delikatnie podgrzewać i połączyć go z piwem ciągle mieszając – dokładnie nastrzykiwać kurczaka strzykawką do marynat, około połową przygotowanego sosu z masła i piwa – natrzyj kurczaka oliwa z oliwek i posyp mieszanką przypraw, a następnie oregano – zawiń kurczaka w plastry bekonu używając wykałaczek(...)smarując pozostałym sosem piwno-maślanym. – wędź, tak długo aż temperatura w centrum piersi kurczaka osiągnie około 150-160 ° C. Całkowity czas wędzenia powinien wynosić około 2 godziny na kilogram. – po uwędzeniu, a przed podaniem odstaw pieczeń na 10 minut niech odpocznie. The post Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 190

mięsną i zamknąć otwory po faszerowaniu – przygotować sos piwny z masłem – klarowane masło delikatnie podgrzewać i połączyć go z piwem ciągle mieszając – dokładnie nastrzykiwać kurczaka strzykawką do marynat, około połową przygotowanego sosu z masła i piwa – natrzyj kurczaka oliwa z oliwek i posyp mieszanką przypraw, a następnie oregano – zawiń kurczaka w plastry bekonu używając wykałaczek(...)smarując pozostałym sosem piwno-maślanym. – wędź, tak długo aż temperatura w centrum piersi kurczaka osiągnie około 150-160 ° C. Całkowity czas wędzenia powinien wynosić około 2 godziny na kilogram. – po uwędzeniu, a przed podaniem odstaw pieczeń na 10 minut niech odpocznie. The post Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Pieczone, drożdżowe pierogi z kurczakiem, cebulą, groszkiem i parmezanem 173

łyżki - 50g masła - 3 żółtka + 1 jajko * farsz: - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 średnia cebula - 1/3 puszki groszku konserwowego - tarty parmezan - sezam/czarnuszka/gruboziarnista sól - sól, pieprz - ulubione przyprawy do kurczaka   Drożdże rozkruszyć do miseczki, zasypać cukrem i 1 łyżeczką mąki. Dodać 1 łyżkę ciepłego mleka i odstawić do wyrośnięcia. Pozostałe mleko zagrzać i rozpuścić w nim masło. Odstawić(...)wyrośnięcia (podwojenia wielkości). W międzyczasie przygotować farsz.  Cebulę posiekać w kosteczkę. Pierś pokroić drobno. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać cebule i porządnie ją zeszklić. Doprawić do smaku. Wystudzić. Dodać groszek i dokładnie wymieszać. Ciasto dość cienko rozwałkować. Wykrawać krążki i faszerować je kurczakiem z groszkiem. Na wierzch farszu wsypać trochę tartego parmezanu. Zalepiać jak pierogi i układać

CookYourself
Dynia faszerowana kurczakiem z pomidorami 147

Thermomix przepisy. Dynia faszerowana kurczakiem z pomidorami Przepis do wykonania w Thermomix TM31 i TM5 Składniki: 1 dynia makaronowa (żadna inna!) 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz kilka gałązek tymianku Składniki na farsz: 2 małe piersi z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 20 g oliwy z oliwek 200 g pomidorów krojonych w sosie 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka(...)skórki.   Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy na większe kawałki. Cebulę i czosnek wkładamy do naczynia Thermomix i miksujemy czas 15s/obr.5. Dokładamy pokrojone piersi kurczaka, sól, pieprz, pokrojoną drobno papryczkę, kmin, curry oraz paprykę. Całość podduszamy czas 10 min/Varoma lub 120 stopni/obr. wsteczne 1. Następnie dodajemy pomidory i gotujemy czas 15 min/100 stopni/obr. wsteczne

Themo przepisy
BAKŁAŻAN FASZEROWANY KURCZAKIEM 181

Wspominałam już nie raz,że bakłażany to moja miłość. Tym razem propozycja na faszerowanego kurczakiem- użyłam tego co miałam w domu i wyszło pysznie i lekko - w sam raz na ciepłe dni. Składniki:   2 - 3 bakłażany 1 duża pierś kurczaka 1 cebula 1,5 czerwonej papryki 1 duży pomidor 1/2 pęczka natki pietruszki mozzarella bądź żółty

Niespełnione zdolności kulinarne
Risotto curry z kurczakiem zawijanym w szynce parmeńskiej 190

sobie słony. Do koniec wsypujemy 2 łyżki parmezanu i mieszamy.  PODANIE Na talerzu układamy piersi, a obok nich wykładamy w sposób podłużny risotto. Możemy je jeszcze posypać startym parmezanem.  A tutaj kilka innych przepisów na kurczaka, dla jego fanów :) Faszerowany szpinakiem W panierce kukurydzianej Do usłyszenia, Ania

Mój Smak na Życie
Menu na tydzień: Idealne na lunch do pracy 220

Szukacie dania na lunch do pracy albo pomysłu na posiłek po treningu? To danie jest idealne! Pierś z kurczaka ma dużo białka, a dzięki pieczeniu nie zawiera tłuszczu – w przeciwieństwie do smażonych kotletów. Kaloryczną panierkę zastąpiliśmy pyszną marynatą. A żeby nie było nudno – kurczakowi towarzyszą pieczone szparagi i pomidorki. Danie potrzebuje tylko pół godziny w piekarniku. Świetnie nadaje się(...)mięsa – czyli włożenia do marynat piersi kurczaka, przygotowania panierki do kawałków kurczaka, uformowania pulpecików z indyka. Pokroiliśmy bataty, przyprawiliśmy cieciorkę. Przygotowaliśmy blaszki i układaliśmy na nich kolejne przygotowane do wstawienia do pieca potrawy. W międzyczasie nagrzewał się piekarnik. W 1,5 godziny upiekliśmy shawarmę, kurczaka, pulpeciki z indyka do warzywnego spaghetti, bakłażany faszerowane indykiem oraz cieciorkę i batata

Niedzielny kucharz