Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem
Porcja dla 4-6 osób Cały Wędzony Kurczak Farsz, Piwo i Bekon Jest to przepis na super powolne wędzenie całego kurczaka w wędzarni gazowej lub elektrycznej, owijanie go w boczek i szprycowanie specjalnym sosem Beer n Butter. Czas wędzenia zależy od wielkości kurczaka, ale nie powinien być dłuższy niż 4-6 godzin. Cały kurczak około 2-2,5 kg Butelka ulubionego piwa 0,33 ml 100g masła klarowanego 1/2 kilograma bekonu w plastrach 2 łyżki mieszanki ulubionych przypraw do drobiu 1 łyżeczka oregano Oliwa z oliwek &nbs... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu naRuszcie
Autor
piotrbbq
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, kurczak wędzony , mielone, sosy, tarta, mięso mielone, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, bułki, boczek, kurczak pieczony, piersi z kurczaka faszerowane, jajka faszerowane , dania mięsne, pieczony boczek
Inne przepisy z naRuszcie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję