Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem
Porcja dla 4-6 osób Cały Wędzony Kurczak Farsz, Piwo i Bekon Jest to przepis na super powolne wędzenie całego kurczaka w wędzarni gazowej lub elektrycznej, owijanie go w boczek i szprycowanie specjalnym sosem Beer n Butter. Czas wędzenia zależy od wielkości kurczaka, ale nie powinien być dłuższy niż 4-6 godzin. Cały kurczak około 2-2,5 kg Butelka ulubionego piwa 0,33 ml 100g masła klarowanego 1/2 kilograma bekonu w plastrach 2 łyżki mieszanki ulubionych przypraw do drobiu 1 łyżeczka oregano Oliwa z oliwek &nbs... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu naRuszcie
Autor
piotrbbq
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, kurczak wędzony , sosy, mielone, tarta, mięso mielone, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, pierś, boczek, bułki, sos do kurczaka, kurczak z boczkiem, dania z kurczakiem, sos mięsny, kurczak pieczony, piersi z kurczaka faszerowane, jajka faszerowane , jajka z farszem, pierś w marynacie, boczek w marynacie, bułki maślane, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, dania mięsne, pieczony boczek, dania z piersi kurczaka
Inne przepisy z naRuszcie
Dodaj komentarz