piersi z kurczaka faszerowane - 481 przepisów (strona:19/33)

Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami 227

było za słodko dziś propozycja wytrawna:) Faszerowana cukinia, która może zastąpić lekki obiad, być sycącą kolacją lub świetną przekąską podczas spotkania ze znajomymi. Można ją nadziewać tym, co lubicie najbardziej lub, tak jak ja, tym co macie akurat w domu :)   Składniki:    3 cukinie,  500g filetu z piersi kurczaka,  2 pomidory,  3 łyżki groszku

Z miłości do słodkości
Faszerowane Jabłka 104

teraz na swoją obronę podaję Wam przepis na jabłka faszerowane przepysznym mięsem z kurczaka z migdałami i orzechami, a do tego dla głodomorów, którym jabłko nie wystarczy podamy kaszę kuskus z suszonymi morelami i świeżym imbirem. Do przygotowania całego dania potrzeba nam: 4 duże jabłka (Ligole lub Championy) 1 podwójna pierś z kurczaka paczka migdałów w płatkach (150g) garść orzechów

Kuba Gotuje
Krwiste ziemniaczki z nuggetsami 210

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na te danie zaczerpnęłam z oglądanego kiedyś programu Nigelli Lawson „Nigella ucztuje”. Krwiste ziemniaczki powstają z 

Marta Gotuje
PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 541

Sałatki i inne przystawki z mięsem: Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Sałatka warstwowa z szynką i rzodkiewką Tatar wołowy rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami Galareta bez żelatyny   Dania główne Bigos Karkówka korzenna w sosie pomarańczowym Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Desery bożonarodzeniowe Keto

Ola la LCHF
Pierś faszerowana serkiem fetta, rukolą i oliwkami bez z pestek. 115

jest związane z tym tygodniem.Pierś faszerowana serkiem fetta, rukolą i oliwkami bez z pestek, z papryką Jalapeno , kaszą pęczak, fasolką szparagową oraz sałatką z ruccoli,ogóreczka małosolnego papryki czerwonej, słonecznika i sosu winegret domowego. Dziękuję Lidl Polska za paczuszkę i czekam na następne niespodzianki :)    Składniki: pierś z kurczaka 2 połówki Lidl Polska ruccola 2 garście

Różowa kuchnia
Kurczak faszerowany 400

Kurczak faszerowany w zupełnie nowym wydaniu. Oczywiście można użyć kurczaka w całości i bawić się w oddzielanie kości  od mięsa, ale znacznie prościej jest wykorzystać skórkę z kurczaka i gotowe części, takie, jak filety z udek.   Składniki: -skórka z kurczaka -10 filetów z udek -podwójna pierś z kurczaka -20 dkg wątróbki drobiowej -1 duża czerstwa bułka -duża natka

Maminek kulinarny
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami 171

piersi kurczaka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 150 g zielonej fasolki mrożonej 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki curry 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego sól,pieprz PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na 1 łyżeczce oliwy (pozostałą część zostawiamy do cukinii). Dodajemy pokrojonego w kosteczkę kurczaka, doprawiamy solą(...)dodajemy wraz z ugotowaną kaszą do kurczaka, doprawiamy curry i przecierem. Dokładnie mieszamy farsz. Cukinie szorujemy, przekrawamy wzdłuż na połówki i usuwamy przy pomocy łyżki gniazda nasienne. Skrapiamy połową pozostałej oliwy, solimy i pieprzymy każdą połówkę. Nakładamy farsz do naszych cukinii. Skrapiamy resztą oliwy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy faszerowane cukinie i podlewamy połową szklanki wody

Moje Kuchenne Rewelacje
MENU NA PRZYJĘCIE 184

powidłach  lub  pierś z kurczaka po królewsku Do dania drugiego będą podawane młode ziemniaki oraz surówka z młodej kapusty, koperku i sosu z cytryny i oliwy.  Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin  owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami  pomidory z mozzarellą, mizeria   pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka

pieprzny smaczek
Wiosenne przeboje kulinarne 71

Dąbrowskiej Biała kiełbasa pieczona Dietetyczna pierś kurczaka marynowana w maślance Śledzie z pesto Ryba w sosie koperkowym Coleslaw z rzodkiewką Wrapy z kurczakiem i jarmużem Oszczędna babka na oleju Puree z brokuła – super zdrowe! Jak odświeżyć sałatę – sposób na zwiędłą sałatę Koktajl z kiełkami groszku zielonego Pasta kanapkowa awokado z jajkiem Jajka faszerowane awokado Pomysł na szpinak – przepisy Kotlety jaglane

Dorota Smakuje
Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem. 145

Roladki są bardzo smaczne. Uwielbiam  faszerować je różnym farszem i próbować różnych smaków. Tym razem koleżanka powiedziała mi o takim połączeniu. Oczywiście musiałam spróbować. By roladki nie były suche można dodatkowo zrobić np. sos pieczarkowy i gotowe już roladki włożyć do niego i chwilę razem poddusić.  Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka, 250 g świeżego szpinaku (może być

W kuchni u Moniki
Faszerowane Kieszonki 194

Składniki: na 6 porcji 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 1 op świeżej rukoli 1 op sera feta 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego pieprz słodka

Luźna Kuchnia
Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 159

piecu, wspaniałe gorące mięsno-warzywne danie, polecam! Składniki: 2 bakłażany 1 mniejsza podwójna pierś z kurczaka puszka krojonych pomidorów 6 pieczarek 1 cebula 2 suszone pomidory ząbek czosnku 2 łyżki serka naturalnego puszystego Piątnica Twój Smak sól, pieprz, papryka słodka, łyżeczka cukru, oregano, majeranek, przyprawa do kurczaka – wedle uznania do smaku oliwa z oliwek do smażenia tarty twardy(...)pomidory, serek i ze 2-3 łyżki tartego sera, wymieszaj. W razie czego dopraw do smaku. Chwilę jeszcze podsmaż, by składniki i smaki się połączyły ze sobą. 3. Bakłażany faszeruj nadzieniem mięsno – warzywnym. Możesz tak jak ja jeszcze przyozdobić je żółtym serem. 4. Zapiekaj około 30-35 minut w temp. 190C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Ja podaję

Zasmakuj Kuchni
Cukinia faszerowana makaronem z suszonymi pomidorami 250

Składniki na farsz na 2 porcje: opakowanie makaronu penne słoik suszonych pomidorów słoik czarnych oliwek 20 dag żółtego sera w kostce 2 piersi z kurczaka (jeśli

Bon Appetit Małgorzaty
„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej 111

„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych

Ogrodnik w podróży
Szpinakowy filet z kurczaka z sosem maślano-czosnkowym 119

Masło- 45g Piersi z kurczaka oczyść i naciąć  kieszonki na 3/4 głębokości. Szpinak odmrozić i odcisnąć z wody, przesmażyć z czosnkiem, papryką (kostka) i masłem, przyprawić.  Sery zetrzeć na tarce, ser śmietankowy podgrzać w mikrofali- 2min. Sery i  szpinak  dokładnie wymieszać. Filety przyprawić solą, pieprzem i papryką w proszku  i faszerować farszem szpinakowo-serowym

serzmiesem

Proponowane wyszukiwania