BOUCHEES A LA REINE

BOUCHEES A LA REINE

BOUCHEES A LA REINE

Bardzo szybka i smaczna przekąska, idealna na przyjęcie niespodziewanych gości. Należy tylko pamiętać, aby w lodówce, zawsze w pogotowiu mieć płat ciasta francuskiego. Farsz robimy według upodobań, choć warto zajrzeć w historię tego dania. Początkowo do farszu dodawano między innymi: móżdżek jagnięcy, jądra kogucie,szpik kostny, grasicę cielęcą..... Dzisiaj przepis został znacznie uproszczony i jak dla mnie na szczęście :) SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 1/ cebuli 6 pieczarek 1 jajko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Autor

Katarzyna CzapranKatarzyna Czapran

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, ciasto, pierś, piersi, pieczarki, sosy, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, krem, przekąska, przekąski, sos do jajek, kurczak z pieczarkami, pierś z kurczaka w cieście francuskim, szybkie przekąski, pieczarki w sosie, sos mięsny, pieczarki w cieście, sos do kurczaka, kurczak pieczony, szybkie ciasto, jajka z farszem, krem z pieczarek, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, piersi z kurczaka faszerowane

Inne przepisy z Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.