Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

Składniki: pierś kurczaka 2 ząbki czosnku 3 plasterki boczku szczypior pół papryki czerwonej i żółtej 1/3 pora czerwona cebula 50 g fety 25 g sera z zieloną pleśnią 150 ml czerwonego wytrawnego wina bulion warzywny śmietanka garść pistacji sól, pieprz, papryka ostra i słodka 50 g masła olej do smażenia  Przygotowanie: Boczek, papryki, por i czerwoną cebulę posiekać i podsmażyć na patelni z rozgrzany m masłem.  Doprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Na końcu dodać fetę i ser pleśniowy. Pierś ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Gosia Kunc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi z kurczaka faszerowane, pierś, piersi, kurczak, papryka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, feta, boczek, por , sosy, ser feta, sos do kurczaka, kurczak z czosnkiem, kurczak z boczkiem, kurczak z papryką , smażony ser, ser żółty, kurczak z serem, papryka faszerowana, piersi z kurczaka w sosie z pora, boczek w sosie

Inne przepisy z Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.