Pierś z kaczki podana na kaszy z sosem kurkowym

Pierś z kaczki podana na kaszy z sosem kurkowym

Pierś z kaczki podana na kaszy z sosem kurkowym

Przepis na : obiad

Soczysta pierś z kaczki z niezwykle aromatycznym sosem kurkowym to klasyka polskiej kuchni i świetny pomysł na niedzielny, wykwintny obiad. Składniki: 200g piersi z kaczki ze skórą 125g masła 3 ząbki czosnku rozmaryn 100g kaszy jęczmiennej Składniki sosu: 200g kurek (mrożonych) 1 cebula 3 łyżki masła pół szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki mąki 4 łyżki śmietany natka z pietruszki sól pieprz Wykonanie: 1.  Sos: Na maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojone kurki, dodać bulion drobiowy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, pierś, kaczki, sosy, kurki, piersi z kaczki, sos kurkowy, mięso, kasza, obiad, pomysł na obiad, mięso na obiad

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.