Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem

Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem

Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem

Trudno mi ostatnio przygotować coś do jedzenia co by mnie zachwyciło, powaliło, coś o smaku wyjątkowo wyjątkowym. To danie to przykład na to, że jednak znalezienie połączenia smaków wbijających w fotel jest możliwe. Mój pracowy przyjaciel przyniósł dnia któregoś na szkolenie pojemnik. Gdy go otworzył po sali rozszedł się cudowny aromat. Przepis pochodzi z książki "Minimalist Baker" Dany Shultz.  W oryginale pojawiła się komosa ja wykorzystałam kaszę bulgur. Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem 200 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ananas, chleb, kokosowe, pieczywo, kasza, ryż, masło orzechowe, wegetariańska, ryż smażony, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.