Trudno mi ostatnio przygotować coś do jedzenia co by mnie zachwyciło, powaliło, coś o smaku wyjątkowo wyjątkowym. To danie to przykład na to, że jednak znalezienie połączenia smaków wbijających w fotel jest możliwe. Mój pracowy przyjaciel przyniósł dnia któregoś na szkolenie pojemnik. Gdy go otworzył po sali rozszedł się cudowny aromat. Przepis pochodzi z książki "Minimalist Baker" Dany Shultz. W oryginale pojawiła się komosa ja wykorzystałam kaszę bulgur. Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem 200 ... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)