Owsianko-manna, czyli zapomniany smak powraca do łask. do przodu. owsianko-manna z orzeszkami w sosie karmelowym Przepis: własny / 1 porcja / składniki: 30 g płatków owsianych górskich 20 g kaszy mannej 300 ml płynów (np. mleko i woda pół na pół) W szklance płynów gotować pod przykryciem około 10-15 minut płatki owsiane, co jakiś czas mieszając. Kaszę manną wymieszać z 50 ml wody/mleka i wlać do owsianki, cały czas mieszając by nie powstały grudki, gotować jeszcze przez chwilę. Gotową owsianko-ma... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...