Owsianko-manna

Owsianko-manna

Owsianko-manna

Owsianko-manna, czyli zapomniany smak powraca do łask. do przodu.   owsianko-manna z orzeszkami w sosie karmelowym Przepis: własny / 1 porcja / składniki:  30 g płatków owsianych górskich 20 g kaszy mannej 300 ml płynów (np. mleko i woda pół na pół) W szklance płynów gotować pod przykryciem około 10-15 minut płatki owsiane, co jakiś czas mieszając. Kaszę manną wymieszać z 50 ml wody/mleka i wlać do owsianki, cały czas mieszając by nie powstały grudki, gotować jeszcze przez chwilę. Gotową owsianko-ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tost z dżemem

Warto przeczytać

Dlaczego warto jeść owsiankę?

Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.

Czytaj dalej...

Rewelacyjny wpływ płatków owsianych na zdrowie i urodę

Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.