owsianka jak piernikowe latte (gingerbread latte) Chyba wracam. Liceum okazało się dla mnie wyzwaniem, większym niż przewidywałam, stąd moja nieobecność. Patrzę na ten biały świat i się uśmiecham. Niezdarnie. Syrop piernikowy: 50 g cukru trzcinowego czubata łyżeczka domowej przyprawy do piernika (lub kupnej, lecz koniecznie w składzie bez mąki) 100 ml wody Cukier wymieszać z przyprawą, wsypać do garnuszka. zalać wodą i gotować, aż do rozpuszczenia się cukru, przelać do słoiczka. Po ostudzeniu przechowywać w ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...