składniki: ok. 270 g herbatników 140 g kaszy manny 80 g cukru 80 g cappuccino w proszku (dowolny smak) 150 g masła 750 ml mleka wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem oraz masłem. Zmniejszamy ogień, dodajemy cappuccino i dokładnie mieszamy, aż cappuccino się rozpuści. Następnie dodajemy kaszę mannę, cały czas mieszamy aby nie powstały grudki. Całość gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy równomiernie p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...