Pierogi z kapustą kiszoną i kaszą gryczaną

Pierogi z kapustą kiszoną i kaszą gryczaną

Pierogi z kapustą kiszoną i kaszą gryczaną

Przepis na : obiad

Moja propozycja na smaczny obiad  ciasto: 3 szkl.mąki pszennej 1 szkl. ciepłej wody 3 łyżki stopionego masła sól Z mąki,wody masła i soli zagnieść ciasto,przykryć i odstawić na 30 minut. farsz: 500 g kapusty kiszonej 2 dag suszonych grzybów leśnych  1 cebula 1 łyżka masła sól świeżo mielony pieprz listek laurowy 3 kulki ziela angielskiego 1 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej Grzyby suszone płuczemy i zalewamy wodą (najlepiej to zrobić kilka godzin wcześniej). Kapustę kiszoną płuczemy,wkładamy do garn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.