Udziec z indyka delikatnie pieczony w sosie pomidorowo-miodowym

Udziec  z indyka  delikatnie pieczony w sosie pomidorowo-miodowym

Udziec z indyka delikatnie pieczony w sosie pomidorowo-miodowym

Jeśli lubicie delikatnie pieczoną pieczeń z udźca z indyka, to ten przepis jest dla Was. Zapytacie, dlaczego? Otóż, zrobiłam go opierając się o zalecane metody pieczenia mięsa w niskich temperaturach, które znalazłam w książce „Dr Oetker Delikatne pieczenie metodą 80 stopni” * .   Dzisiejszy udziec z indyka upiekłam podobnie, jak np. schab z pieczarkami we śmietanie (w niskiej temperaturze), który cieszył się wśród Was ogromnym zainteresowaniem.   Ten sposób pieczenia mięsa sprawdził się doskonale. Je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.