MIĘCIUTKIE KOTLECIKI Z KOMOSY RYŻOWEJ, CUKINII I WARZYW

MIĘCIUTKIE KOTLECIKI Z KOMOSY RYŻOWEJ, CUKINII I WARZYW

MIĘCIUTKIE KOTLECIKI Z KOMOSY RYŻOWEJ, CUKINII I WARZYW

Komosa ryżowa , inaczej   quinoa   lub   ryż peruwiański , to zboże bogate w wiele wartości odżywczych. Komosa ryżowa nazywana jest także"świętym zbożem Inków", "złotym ziarnem Inków" i "matką zbóż".  Nic dziwnego , bo jest ona  źródłem pełnowartościowego białka , wielu witamin  i składników mineralnych oraz kwasów omega-3. W sklepach znajdziemy trzy rodzaje komosy: białą, czerwoną i czarną. Moje kotleciki zrobiłam z gotowej mieszanki wszystkich trzech rodzajów komosy. Gotowałam ją ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.