Rolada z mielonej łopatki faszerowana pęczakiem

Rolada z mielonej łopatki faszerowana pęczakiem

Rolada z mielonej łopatki faszerowana pęczakiem

Dzisiaj zapraszam na roladę z mięsa mielonego i kaszy pęczak. Pyszne połaczenie zarówno na zimno, jak i na ciepło przykładowo z sosem grzybowym, polecam. Składniki: 700 g łopatki 1jajko 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki suszonego czabru  sól i pieprz do smaku Farsz: 2 szklanki ugotowanego pęczaku garść suszonych podgrzybków 50 g peklowanej słoniny 1mała cebula garść zielonej pietruszki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta cynamonu sól i pieprz do smaku 6 cieniutkich plasterków peklowanej słoniny Sposób p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, roladki, kasza, jajko, grzyby, mielone, sosy, mięso mielone, przetwory, wieprzowina, pyszne sosy, jajka z farszem, sos do mielonego , mięsa pieczone, sos do jajek, jajka faszerowane , pieczeń z mięsa mielonego, lekkie dania

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.