Strucla drożdżowa z makiem

Strucla drożdżowa z makiem

Strucla drożdżowa z makiem

Wyjątkowa drożdżówka z makiem. Kusi nie tylko pięknym wyglądem, aromatem, ale także i smakiem :)  Jest taka, jaka powinna być idealna wg mnie drożdżówka: wilgotny, mięciutki, aromatyczny, a masa makowa ściśle przylega do ciasta :) Ciasto: 550 g maki (z tego 2 łyżki do zaczynu) ½ szklanki cukru (z tego 1 łyżka do zaczynu) 3 żółtka 200 ml mleka 30 g świeżych drożdży szczypta soli 100 g rozpuszczonego masła Nadzienie: 850 g gotowej masy makowej Bakalland 2 łyżki kaszy manny Zaczyn: Świeże drożdże rozgnieć i wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna (nie)codzienność

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.