Prawdę mówiąc nie wiem jak się takie pierogi nazywają - wiem , że pochodzą z kuchni kresowej. U mnie robiła je Prababcia ( z tym , że z samym majerankiem).Dawno do nich nie wracałam - jakoś zapomniało mi sie jakie są dobre. A , że zostało mi trochę kaszy od wczorajszego obiadu i ser był w lodówce to raz-raz i mam pierożki. Czas : 30 minut Składniki : Na ciasto: 1 szklanka mąki + mąka do posypania 3/4 szklanki wrzącej wody szczypta soli + sól do osolenia wody do gotowania pierogów ( 1 płaska łyż... czytaj dalej...
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Wierzę że są pyszne pierożki ale u mnie nikt by się ich nie chwycił.Pozdrawiam.
Anonimowy - farsz nie odpowiada Rodzinie ? Fakt nie wszyscy lubia kasze gryczaną - u mnie odwrotnie z wszystkich kasz ta jest najulubieńsza. Można zrobić podobne pierogi z jaszą jęczmienną.