Taki oto prosty przepis na budyń od Jadłonomii. Podawaj z ulubionymi owocami lub konfiturą. O przepisie już dawno temu powiedziała mi Aśka i w końcu go wypróbowałam ... pyszny :). Składniki na 2-3 porcje: 2 szklanki ulubionego mleka 4 łyżki kaszy jaglanej, zmielonej w młynku 3 łyżki słodkiego syropu/miodu/cukru 2 łyżki oleju kokosowego/z pestek winogron Do rondelka z grubym dnem wlej mleko oraz dodaj pozostałe składniki. Podgrzewaj na średnim ogniu, co jakiś czas mieszaj... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).