Gołąbki chodziły za mną od dawna, chociaż powinnam chyba powiedzieć, że latały i to bardzo nachalnie. To pyszne danie, ale nie lubię go robić więc kiedy mamy na nie ochotę zbieram się do przygotowania kilka dni.Klasyczne gołąbki z mięsem, w sosie pomidorowym, i to z młodej kapusty, śniły mi się nawet którejś nocy... Kupiłam więc piękną główkę, naszykowałam mięso, pomidory, zmobilizowałam się .... Tyle, że zawsze muszę coś pokombinować bo inaczej byłabym chora. Kiedy wróciłam z lasu gdzie nazbierałam trochę świeżyc... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
nie mam takich grzybów -więc co mogę dodać -a chciałabym je zrobić -bo są z kaszą jaglaną
możesz użyć grzybów ze sklepu - pieczarek czy boczniaków. Dałabym ich jednak trochę więcej bo są mniej aromatyczne. Można też użyć suszonych a wodę, w której się ugotują dolać do kaszy i tak ugotować
Uwielbiam gołąbki choć zazwyczaj z uwagi na lenistwo przygotowuję właśnie te oszukane ;)Twoje z kaszą z chęcią bym spróbowała- nie jadłam jeszcze takich.
Uwielbiam gołąbki ! Tak mnie skusiłaś , że sama muszę niedułgo zrobić :)
pyszności, właśnie chodzą za mną gołąbki tylko ni miałam czasu ich zrobić ale teraz długi weekend to postaram się zmobilizować:)
Pyzo, jak zawsze zrobisz coś tak pysznego, że muszę też spróbować. Czy kaszy nie solisz do gotowania?PzdrElla Cz.
nie soliłam - doprawiałam dopiero farsz oo połączeniu kaszy z grzybami
zrobiłam -bardzo bardzo dobre -nawet mąż był zachwycony -że bez mięsa -a takie dobre !