Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą - kuchnia podkarpacka Regionalna kuchnia Podkarpacia nie jest kuchnią szerzej znaną, czy popularną. Jako nasze sztandarowe danie zwykle wymienia się proziaki i może jeszcze gołąbki z ziemniakami, czy z kaszą. Jednak podkarpacka kuchnia ma wiele charakterystycznych, typowych dla regionu dań, o których warto mówić i które warto gotować. Ponieważ region nie jest jednorodny pod względem zamieszkującej Podkarpacie ludności, to nawet na tej niewielkiej przestrzeni można wyróżnić trad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, kapustą, kapusta kiszona, placki ziemniaczane, ziemniaki, barszcz, pierogi, gołąbki, kasza, sosy, barszcz czerwony, drożdżowe, ryż, kaczki, rosół, grzyby, placuszki, bez pieczenia, pierogi z kapusta i grzybami, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.