Tort makowy z masą budyniową

Tort makowy z masą budyniową

Tort makowy z masą budyniową

Uwielbiam ciasta z makiem, więc wykorzystałam zalegającą w spiżarce puszkę masy makowej i stworzyłam to cudo :) Smakuje jak najlepszy, najbardziej wilgotny makowiec! Tort jest niezawodny, więc nie ma opcji by się nie udał ;) Składnik na biszkopt makowy (tortownica 26 cm): 1 puszka (850 g) masy makowej 3-4  jajka ½ szklanki cukru 3 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Oddziel żółtka od białek. Żółtka wraz z cukrem ubij na  puszystą masę. Następnie dodaj masę makową, kaszę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna (nie)codzienność

Autor

misia3ekmisia3ek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

budyń, ciasto, krem, kasza, torty, tort, mak, makowce, polewa czekoladowa, biszkopt, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, ciasto z makiem, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto z białek , krem czekoladowy, mleko w proszku

Inne przepisy z Kulinarna (nie)codzienność

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.