Krupnik z dynią, Ratatuj

Krupnik z dynią, Ratatuj

Krupnik z dynią, Ratatuj

Świetnie rozgrzewa i smakuje naprawdę ciekawie:). Mrożoną dynię kupisz np. tutaj (jedno opakowanie wystarcza na kilka zup). Można oczywiście użyć świeżej. Pomysł podpatrzony w rzeszowskich Magicznych Smakach, choć moja wersja jest gęstsza. Składniki: 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej drobnej 2-3 łyżki masła (najlepiej klarowanego ghee) 1 szklanka rozmrożonej dyni lub świeżej, pokrojonej w kostkę ½ szklanki drobno pokrojonej lub startej marchewki sól, pieprz, curry lub kminek mielony i kurkuma Zagotuj wodę (ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krupnik, dynia, curry, marchewka, kasza, mielone, francuskie, zupa

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.