Przepis na : kolacja
140 g surowego buraka 50 g suchej kaszy pęczak 120 g filetu z łososia 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżka oliwy sól, pieprz Buraka pokrój na cienkie plasterki, natłuść oliwą z obu stron (możesz wrzucić do miski, wlać oliwę i porządnie wymieszać albo natłuszczać delikatnie pędzelkiem). Rozłóż osobno na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 min. Łososia oprósz delikatnie solą i pieprzem. Włóż do parowaru (albo połóż na sitko nad garnkiem z gotującą się wodą i pr... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...