Skrzydełka faszerowane w sosie pieczarkowym

Skrzydełka faszerowane w sosie pieczarkowym

Skrzydełka faszerowane w sosie pieczarkowym

Przepis na : obiad

Skrzydełka faszerowane z sosem pieczarkowym to świetna propozycja na rodzinny obiad. Nie polecam początkującym i zaczynającym swoją przygodę w kuchni, bo trzeba mieć pewną wprawę, lecz samo wyjmowanie kości ze skrzydła nie jest wbrew pozorom skomplikowane. Ja nie luzowałam całych skrzydełek – tylko ich najgrubszą część, którą wypełniłam prostym, mięsnym farszem. Jak już zrobicie jedno skrzydełko, następne zajmie wam dwie minuty. No i godzina pieczenia. W tym czasie można zrobić szybki sos pieczarkowy z mas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

skrzydełka, mięso, sosy, mielone, sos pieczarkowy, mascarpone, pieczarki, pietruszka, cytryna, ziemniak, kasza, ziemniaki, kurczak, łatwe , jajko, czosnek, mięso mielone, obiad, pieczarki w sosie, kasza gryczana, miód, drobiowe, sos do mielonego , kurczak z pieczarkami, dania z kurczakiem, chrupiące skrzydełka, sos do kurczaka, pieczarki do obiadu, mielone pieczarki, jajka faszerowane

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.