Kilka dni temu opisywałam krupnik na wołowinie - pożywną zupę na zimne dni. Dziś przedstawię jej nieco inną wersję. Lżejszą lecz równie smaczną i wartościową, wzbogaconą o ulubione warzywa. Opcja doskonała na każdy dzień w roku - zimny, ciepły, deszczowy czy słoneczny. Składniki (na średni garnek): 1/2 szyi indyczej woda 1 marchew 1 mała pietruszka 1/4 selera 5-6 plasterków pora 7-10 łyżek drobnej kaszy jęczmiennej kawałki papryk - najlepiej w różnych kolorach 2-3 liście kapusty pekińskiej lub włoskiej garść g... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...