Błyskawiczny sposób na paprykę w occie. Pyszny dodatek do kanapek.

Błyskawiczny sposób na paprykę w occie. Pyszny dodatek do kanapek.

Błyskawiczny sposób na paprykę w occie. Pyszny dodatek do kanapek.

Przepis na : kolacja

Dawno mnie tu nie było. Teraz wpadam tu częściej po swoje stare przepisy niż wrzucam coś nowego. Życie realne jest dużo bardziej pochłaniające i nie daje zbyt wiele przestrzeni ani na pisanie ani na spontaniczne "nowe" gotowanie. W każdym razie jesień w pełni choć moglibyśmy cieszyć się jeszcze prawie letnim słońcem. Pora przetworów powoli dobiega końca, ale żeby całkiem nie zniknąć z przestrzeni "Kuchni po mojemu" wrzucam ekspresowy przepis na paprykę w occie. Składniki (na 8-10 słoików): 3 kg papryki  Ocet 10%... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia po mojemu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.