Papryka faszerowana mięsem mielonym i pęczakiem z szybkowaru lub pieczona

Papryka faszerowana mięsem mielonym i pęczakiem z szybkowaru lub pieczona

Papryka faszerowana mięsem mielonym i pęczakiem z szybkowaru lub pieczona

Składniki: 4 szt papryki  500 g mięsa mielonego 1 szklanka pęczaku 2 jajka  spora podsmażona cebula (pokrojona w kostkę) rosół lub woda kolo 2 szklanek sol ,pieprz Wykonanie: Paprykę myjemy i odcinamy "czapeczkę" Oczyszczamy paprykę z nasion W garnku doprowadzamy do wrzenia 4 szklanki wody ,  solimy i wsypujemy szklankę pęczaku . (lub gotujemy wg instrukcji na opakowaniu) Gdy kasza jest gotowa dodajemy cebule ,  odstawiamy do przestudzenia  Do kaszy dodajemy jajka i mięso mielone - do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Od kuchni czyli o wszystkim po trochę

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję