Papryka faszerowana mięsem mielonym i pęczakiem z szybkowaru lub pieczona
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pęczakiem z szybkowaru lub pieczona
Składniki: 4 szt papryki 500 g mięsa mielonego 1 szklanka pęczaku 2 jajka spora podsmażona cebula (pokrojona w kostkę) rosół lub woda kolo 2 szklanek sol ,pieprz Wykonanie: Paprykę myjemy i odcinamy "czapeczkę" Oczyszczamy paprykę z nasion W garnku doprowadzamy do wrzenia 4 szklanki wody , solimy i wsypujemy szklankę pęczaku . (lub gotujemy wg instrukcji na opakowaniu) Gdy kasza jest gotowa dodajemy cebule , odstawiamy do przestudzenia Do kaszy dodajemy jajka i mięso mielone - do... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Autor
Pati:)
Uwielbiam gotować , piec i dekorować torty :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, mielone, rosół, mięso, mięso mielone, kasza, zupa pomidorowa, sosy, sos pomidorowy, jajka z farszem, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, mięsa pieczone
Inne przepisy z Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję