Mleko jaglane, Wypiekarnia

Mleko jaglane, Wypiekarnia

Mleko jaglane, Wypiekarnia

Jest bardzo pożywne bo przygotowane z rodzimego super-produktu. Można je dodawać do porannej owsianki, wypieków i deserów, do kawy raczej się nie nadaje. Jak zrobić mleko jaglane? Ugotować 0,5 szklanki kaszy jaglanej w 1,5 szklanki wody ze szczyptą soli i daktylami (dałam 5 sztuk, mogą być też inne suszone, słodkie owoce). Przełożyć kaszę do dużej miski, wlać ok. 3,5 szklanki przegotowanej wody i dokładnie zblendować. Przecedzić przez sitko. O  Wypiekarni  (Hetmańska 32) powiedziała mi Martyna 😊 . Mają prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, desery, deser, sernik, kasza, kasza jaglana, owsianka, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, chałwa, bezglutenowe, wegańskie, ciasto na niedziele, ciasto z kaszy jaglanej

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.