Makowiec Japoński II

Makowiec Japoński II

Makowiec Japoński II

Moi Drodzy, lekko zmodyfikowałam mojego "Japońca". Ten wypiek gości wszędzie i zawsze ,wtedy kiedy trzeba podać coś z dużą ilością bakalii i maku.Z przepisu otrzymamy naprawdę dużą blachę pysznego ciasta (ja piekę go w prostokątnej blaszce – 38x30cm). Składniki: 50 dkg niebieskiego maku 1,5 szklanki mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy 5-6 jabłek 9 łyżek kaszy manny 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła (pół kostki) 1,5 szklanki cukru skórka otarta z 1 cytryny kil... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

primavera77primavera77

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, jabłka, czekolada, ciasto, kasza, cytryna, pyszne ciasto, orzechy, żurawina, polewa czekoladowa, tarta, tarta z jabłkami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, jabłka pieczone, ciasto z makiem, mleko w proszku, ciasto cytrynowe, ciasta z masa, ciasta z jabłkami, ciasto z białek , dania na gorąco, ciasto z orzechami, tarta czekoladowa

Inne przepisy z Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.