Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta

Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta

Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta

Przepis na : obiad

  Składniki: Ciasto: ( na ok 35 szt. ) 1,5 szklanki mąki łyżka oleju szczypta soli ok 2/3 szklanki gorącej wody Farsz: torebka kaszy gryczanej pół opakowania sera feta 2 łyżki bulionu grzybowego łyżeczka estragonu pieprz czarny Wykonanie: 1. Mąke przesiać na stolnicę, dodać sól, olej i powoli wlewać bardzo ciepłą wodę, prawie gorącą. 2. Wyrobić zwarte, elastyczne ciasto. 3. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na 30 min. 4. W tym czasie przygotować farsz. Do kaszy gryczanej dodać rozgnieciony ser feta, bu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Autor

Atlas SmakówAtlas Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi przepis, pierogi, feta, ser feta, kasza gryczana, kasza, drugie danie, kolacja, szybki obiad, obiad, obiad na szybko, szybka kolacja, szybkie ciasto, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto

Inne przepisy z Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.