Filety z kurczaka w parmezanowej panierce, pieczone w piekarniku

Filety z kurczaka w parmezanowej panierce, pieczone w piekarniku

Filety z kurczaka w parmezanowej panierce, pieczone w piekarniku

Soczysta pierś kurczaka w pysznej panierce, z dodatkiem pomidorów i mozzarelli. Fajny pomysł na niedzielny obiad. SKŁADNIKI: (4 porcje) podwójna pierś z kurczaka Łyżka oliwy z oliwek (może być smakowa, np. bazyliowa) 2/3 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki tartego parmezanu 2 duże pomidory czerwona cebula 1/2 kulki mozzarelli świeża bazylia do posypania 2 cukinie sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Filety umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż, żeby otrzymać 4 porcje. Jeżeli są zbyt grube,r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Autor

jesterka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pierś, piersi, bułki, cukinia, kurczak, kasza, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, soczysta pierś z kurczaka, kuskus, kasza jaglana, obiad, pierś z kurczaka w pomidorach, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, pomysł na obiad, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, filet z kurczaka, kurczak z serem, kurczak pieczony

Inne przepisy z Kopystką po garach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.