Składniki: ( na tortownicę o średnicy 24-26 cm) 2 cytryny 1,5 kg jabłek 2 jajka 200 g cukru 1 mała torebka cukru waniliowego 1 torebka budyniu waniliowego (na 500 ml mleka) 4 łyżki kaszy manny 1 torebka proszku do pieczenia 1 kg chudego twarogu 40 g masła Przygotowanie: 1 . Z dwóch sparzonych cytryn zetrzeć skórkę i wycisnąć osiem łyżek soku. 2. 1,5 kg jabłek obrać, usunąć pestki i pokroić w ćwiartki. 500 g jabłek zetrzeć na grubej tarce i wymieszać z dwiema łyżkami soku z cytryny. Resztę jabłek pokroić w ci... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...