Udka pieczone z ryżem i warzywami

Udka pieczone z ryżem i warzywami

Udka pieczone z ryżem i warzywami

Prosta, bardzo smaczna zapiekanka. Nie wymaga wiele zachodu, ponieważ wystarczy obsmażyć składniki i wstawić do piekarnika. Czas : 60 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Na naszym blogu znajdziesz co najmniej kilka podobnych przepisów. Bierzesz udka z kurczaka, obsmażasz na złoto, dodajesz ryż, albo kaszę – pęczak, kasze gryczaną, orkiszową – zalewasz bulionem lub wodą i do piekarnika. Po 45 minutach wyciągasz gorące, pachnące danie, mięciutkimi, pięknie upieczonymi wysepkami rumianego kurczaka, zato... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, udka , kurczak, zapiekanka, zapiekanki, chorizo, kasza, pieczone udka, bez pieczenia, udka z kurczaka, obiad, kasza gryczana, zupa pomidorowa, kurczak z ryżem, ryż smażony, zapiekanka z ryżu, kurczak z papryką , zapiekanka z kurczakiem, drugie danie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.