Kiszone cytryny według przepisu Magdy Gessler

Kiszone cytryny według przepisu Magdy Gessler

Kiszone cytryny według przepisu Magdy Gessler

Z kiszonymi cytrynami pierwszy raz zetknęłam się podczas owsiankowych warsztatów, o których mogliście poczytać tam klik Używaliśmy ich do wtedy przygotowania tabuleh z kaszy owsianej. Postanowiłam w domu przygotować tę potrawę, ale do tego potrzebne są właśnie kiszone cytryny. W pierwszym momencie pomyślałam kupię gdzieś, potem stwierdziłam (jak to ja), że lepiej przynajmniej spróbować zrobić je w domu. W ten oto sposób, przeszukując internet, na stronie  Smaki Życia znalazłam przepis Magdy Gessler. Byłam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.