Przepis na : obiad
Kolejna wariacja w temacie mięsnego gulaszu... Tym razem efekt finalny to delikatny gulasz z piersi kurczaka z dodatkiem pachnących lasem grzybów i sycącej dyni. Idealnie smakuje z kaszą jaglaną i kwaśną surówką 😊 Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka ok. 300 g obranej i pokrojonej w równą kostkę dyni grzyby leśne - mogą być mrożone lub suszone - ok 2 garście 1 duża cebula lub 2 średnie 2-3 łyżki śmietany 30% sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, odrobina tymianku świeżego lub suszonego ... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)