Z czym dzis beda pierogi?

Z czym dzis beda pierogi?

Z czym dzis beda pierogi?

Musze przyznac, ze dzieki zabawie Ireny i Andrzeja "Gotujemy po polsku" zatrzymalam sie na dluzej przy naszej rodzimej kuchni.Gdy sie zastanowilam doszlam do wniosku, ze w dzisiejszych czasach o wiele chetniej siegamy po przepisy inspirowane kuchniami z innych zakatkow swiata. Chetnie kupujemy nowe, nieznane nam wczesniej przyprawy, odkrywamy nowe smaki, zagladamy do ksiazek swiatowej slawy kucharzy, a ich propozycje wzbogacaja nasze codzienne menu. Mozna by rzec, ze kuchnia polska nie ma juz nic do zaoferowania.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kasza gryczana, ciasto, twaróg, kasza, cebula, susz, do pracy, grochówka, grzyby, z jagodami, papryka, kapustą, schabowe, ciasto na pierogi, bigos, pierogi przepis ciasto, pierogi z kapusta i grzybami, pyszne ciasto

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
edysia79, 3 listopada 2010 12:51:45

Ha! A ja właśnie ulepiłam pierogi i gotuję wodę ;) No a najlepsze jest to, że te moje pierogi też z kaszą gryczaną są, ale bez sera, za to z czymś innym :D

Gosia, 3 listopada 2010 14:28:48

bardzo ciekawie brzmi ten fasz,nie jadlam jeszcze nigdy z kasza i serem,apetycznie wygladaja-musze przyznac :)Pozdrawiam :)

Gosia, 3 listopada 2010 14:43:37

To jeden z moich ulubionych farszy do pierogów. Pysznie pozdrawiam :)

Majana, 3 listopada 2010 19:47:37

Czy ja moge poczęstować się kilkoma pierożkami? Wyglądają pysznie:)

cudawianki, 3 listopada 2010 22:59:57

Karolko, ja najbardziej lubie jednak ruskie, ale ostatnio (nie w sklepie, a w restauracji ;-)) odkrylam te z kasza i mam ochote je zrobic w najblizsze swieta. wiec z nieba mi spadlas z tym przepisem! dziekuje! :-)

aga, 4 listopada 2010 15:18:03

ale bym zjadla takich pierozkow... mniam:) twoje zdjecia sa cudnie pyszne, a te pierozki wygladaja bardzo apetycznie:)i jaka masz fajna szklanke:)

Marta, 4 listopada 2010 15:59:14

spróbuj też z kaszą gryczaną i serem na słodko, z miętą i polane słodką śmietanką - niebo w gębie :)

Karolka, 4 listopada 2010 19:59:46

Edysiu, ale jestes tajemnicza :) Ciekawa jestem z czym jeszcze byly Twoje pierogi?Gosiu moze czas by wyprobowac przepis na pierogi z kasza? Polecam.Gosiu nam tez ten farsz bardzo przypadl do gustu.Majanko pewnie, ze mozesz :)Cudawianki ja chyba tez najbardziej lubie ruskie pierogi, ale chetnie probuje innych farszy. Nie pomyslalam zeby takie pierogi zrobic na swieta, a to przeciez mila odmiana. Mam nadzieje, ze moj przepis Ci sie przyda :)Aga milo mi, ze chwailisz moje zdjecia. Badzo dziekuje.A szklaneczka to pozostalosc po prezencie slubnym, ktory dostalismy od naszych niemieckich przyjaciol. Niestety z calego kompletu zostaly sie tylko 2 szklanki.Marta zaintrygowalas mnie ta propozycja. Wyprobuje na pewno.Pozdrawiam :)

Jagienka, 5 listopada 2010 00:30:23

aaaaaa to ktoś jeszcze robi takie pierogi!!! a ja myślałam, że tylko u mnie w domu tak się jada! kiedyś w restauracji sobie zamówiłam pierogi z kaszą a one były zrobione na słodko!!! OHYDA! Ale na słono są pyszne - szczególnie odsmażone i ze śmietaną! MNIAM

Anonymous, 5 listopada 2010 19:06:25

Najlepsze pierogi z kasza jakie jadlam do tej pory.Znalam je co prawda pod nazwa "lubelskie"(notabene nie wiem dlaczego ta nazwa, bo chociaz pochodze z Lubelszczyzny to nie byly one jakos szczegolnie tam popularne), ale byly jakies mdle. Tutaj dodatek majeranku i papryki sprawil tutaj cuda...6-letnia Corka stanowczo zapowiedziala, ze teraz tylko takie chce jesc. Dziekuje za super przepis.

Karolka, 9 listopada 2010 09:29:28

Jagienka takich pierogow na slodko jeszcze nie jadlam, ale jestem ciekawa ich smaku. Mam nadzieje, ze kiedys wyprobuje.Anonimowy Gosciu bardzo sie ciesze, ze Twojej corce pierogi przypadly do gustu. Jesli cos smakuje mojej corce to uwazam to za wielki sukces. Dzieci inaczej postrzegaja jedzenie niz my i zadowolic je jest strasznie trudno.Pozdrawiam :)

Anonymous, 10 listopada 2010 20:59:36

Witaj Karolina. Ugotowalas pierogi z mojego regionu. Przypomnialas mi moj dom rodzinny. Pochodze, jak wiesz, z okolic Chelma i znam dobrze smak pierogow z serem i z kasza. Nigdy nie probowalam z majerankiem - moze byc ciekawie. Polecam takze z kasza i z miesem albo z soczewica i z miesem. Lubelszczyzna to zaglebie potraw z kasza. Pozdrawiam Goska z Tourcoing

Karolka, 16 listopada 2010 19:34:05

Gosiu jak milo, ze wpadlas do mnie na chwile :)Nigdy sie nie zastanawialam skad pochodzi ten smak, nawet nie wiedzialam, ze takie pierogi to jakas potrawa regionalna. Ciesze sie wiec, ze przywolalam wspomnienia.A propozycje na inne farsze chetnie przetestuja.Pozdrawiam :)

Anonymous, 4 stycznia 2011 17:06:58

Zamiast cebulki do farszu polecam świeżą miętę. Sprawdzi się również przy ruskich. Pyszności!

Karolka, 11 stycznia 2011 17:42:25

Chetnie wyprobuje opcje z mieta. Bardzo dziekuje za propozycje :)Pozdrawiam