Zrazy wołowe

Zrazy wołowe

Zrazy wołowe

Zrazy wywodzą się z tradycyjnej kuchni staropolskiej. Wykonuje się je z mięsa wołowego, pokrojonego w plastry, cienko rozbitego, w które zawija się kiszone ogórki, kawałki słoniny, grzyby, cebulę, boczek itp. Zrazy obsmaża się na patelni, a następnie długo dusi na wolnym ogniu, aż zmiękną. Ja przygotowałam zrazy z „farszem” z kiszonych ogórków oraz cebuli. Część z nich uprzednio posmarowałam niewielka ilością ostrej musztardy. Zrazy wyszły zwarte, miękkie i soczyste. Podczas serwowania można polać je wytwor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Autor

Ania R.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zrazy, ogórki, ogórki kiszone, mięso, wołowina, grzyby, kasza, rosół, boczek, sosy, ziemniaki, zrazy wołowe, mięso duszone, boczek w sosie, sos z grzybów

Inne przepisy z MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.