zrazy wołowe - 189 przepisów

Zrazy wołowe 85

Zrazy wołowe SKŁADNIKI: mięso wołowe - 4 plastry ogórek kiszony - 1 szt papryka czerwona - 4 paski boczek wędzony - 4 plastry cebula - 1 szt sól i pieprz musztarda - 1 łyżka mąka do obtoczenia zrazów bulion warzywny - 1 szkl 1 listek laurowy 2 ziela angielskie tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać pieprzem. Każdy plaster wołowiny posmarować cienko musztardą, położyć

Kuchnia Danusi
Zrazy wołowe zawijane 79

Wymagają nieco pracy i czasu, dlatego zawsze warto zrobić ich więcej niż na jeden obiadskładniki:ok 1 kg wołowiny bez kości ( zrazowa)kawałek słoniny2-3 kiszone

Stare Gary
Zrazy wołowe po myśliwsku 99

W domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej

ClauditteMissCooking
Zrazy wołowe w sosie własnym 215

Składniki;1 kg mięsa wołowego(ładny kawałek,najlepiej bez żył)25 dag boczku parzonego lub wędzonego2 cebule3 ogórki kiszone3 ziarenka ziela ang3 liście laurowesól,pieprz,papryka

Olcia gotuje!
Zrazy wołowe w sosie własnym 48

Czas przygotowania: 30 minut Czas przyrządzania: 2h 00 min Ilość porcji: 5-6 porcji Drukuj Zrazy By Piotr 21 kwietnia 2015 Przygotuj zrazy wołowe z przepisu ze strony Cookuj.pl i ciesz się wspaniałym smakiem idealnie przyrządzonego mięsa tradycyjnej kuchni polskiej. Mniam! Składniki: Zrazy: mięso wołowe - 1,2kg musztarda - 6 łyżek boczek - 10-12 plastrów ogórki kiszone - 3-4 większe cebula(...)listków laurowych) Do gładkiego sosu dodajemy śmietanę i łyżeczkę masła. W razie potrzeby zagęszczamy mąką. Zrazy idealnie komponują się z kluskami śląskimi lub niemieckimi szpeclami. Alergeny Alergeny musztarda Zrazy wołowe - niekwestionowana klasyka kuchni polskiej. Przyrządzane niejednokrotnie w niemal każdym polskim domu. Poznaj mój doskonały przepis na pyszne zrazy wołowe w sosie własnym. Typowa kuchnia polska nie jest niestety kuchnią

COOKUJ
Zrazy zawijane wołowe w sosie szarym chlebowym 60

 Składniki :                                                

w mojej kuchni
Zrazy wołowe 143

Zrazy przygotowywane są z różnych postaci i rodzajów mięsa – wołowego, wieprzowego, dziczyzny, tłuczonego czy mielonego. Rozmaite są również ich nadzienia. Jednak zrazy wołowe mające postać rolady nadzianej wędzonym boczkiem, cebulą i kiszonym ogórkiem należą współcześnie do „klasyki klasyki”. Zna je prawie każdy, choć niekoniecznie każdy wie jak je zrobić. Zrazy wołowe przyrządza się z różnych rodzajów tego mięsa. Najbardziej oczywistym(...)naszego przepisu duszone w sosie razem z mięsem. Zrazy podajemy z reguły na ciepło jako główne danie, ale nie każdy wie, że doskonale smakują również na zimno jako przekąska. Zrazy wołowe 2015-12-20 04:59:11 Zrazy wołowe to bardzo popularna potrawa, ale wymaga odpowiedniej techniki – radzimy jak je przyrządzić, aby były delikatne, kruche i soczyste. Zapisz przepis Drukuj

Kulinarna Pokusa
Wołowe zrazy zawijane - w sam raz na świąteczny obiad. 55

Wołowe zrazy zawijane Wołowe zrazy zawijane podane z kaszą gryczaną kojarzą mi się z tradycyjnym niedzielnym lub świątecznym obiadem. Przygotowanie dania jest bardzo proste jednak zajmuje nieco czasu, więc ja zawsze robię większą ilość i część zamrażam. Zrazy są kruche z lekko słodkawym posmakiem, oprócz kaszy można podawać je również z ziemniakami z wody, kopytkami(...)kluskami śląskimi. Składniki potrzebne do przygotowania wołowych zrazów zawijanych: 4 plastry wołowiny „zrazowej”, 1 ogórek kiszony, 1 cebula, łyżka musztardy, 2 -3 grzybki suszone, 1 łyżka mąki, sól i pieprz do smaku, 2 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, łyżeczka majeranku, olej do smażenia. Sposób przygotowania wołowych zrazów zawijanych: Cebulę kroję w piórka, ogórka w paski. Plastry mięsa

Gotuj Się Kto Może
Tradycyjne zrazy wołowe 269

Tradycyjne zrazy wołowe Tradycyjne zrazy wołowe to klasyczny obiad, który znają wszyscy. Mięso wołowe nadziane cebulą, boczkiem wędzonym i ogórkiem kiszonym, a następnie usmażone i podane wraz z pysznym sosem. Jest to jedno z moich ulubionych dań, bo jak już pewnie wspominałam, uwielbiam wołowinę, a zwłaszcza takie roladki. Zachęcam do przygotowania   Przepis na 6 tradycyjnych zrazów wołowych.   SKŁADNIKI(...)dolewać wodę według potrzeb. Mąkę pszenną rozmieszać w małej ilości zimnej wody, zahartować sosem i dodać do całość, zagotować. Sos doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem mielonym. Tradycyjne zrazy wołowe podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie ziemniaki i ogórki kiszone Artykuł Tradycyjne zrazy wołowe pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Zrazy wołowe z boczkiem 183

Zrazy wołowe z boczkiem Zrazy wołowe z boczkiem Składniki na zrazy wołowe z boczkiem dla 4 os: 1,2 kg wołowiny bez kości 30 dkg boczku wędzonego 2 cebule 1 papryka 4 ogórki kiszone 3 łyżki musztardy 1 szkl mąki sól, pieprz Wykonanie: Wołowinę pokroić na plastry i rozbić. Posmarować każdy plaster musztardą i nakładać po kilka pasków boczku, papryki(...)Podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 1 i 1/2 godz. Wyjąć rolady i zdjąć wykałaczki, sos w razie potrzeby zagęścić mąką i włożyć do niego rolady. Smacznego! Post Zrazy wołowe z boczkiem pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki

Anielskie Smaki
Zrazy wołowe – roladki śląskie 94

Zrazy wołowe , znane też jako roladki śląskie, rolady czy też zrazy zawijane to jedno z najbardziej charakterystycznych dań polskiej kuchni regionalnej. Na śląsku podawane kiedyś w niemal każdą niedzielę – u mnie także często je przygotowywano, choć pochodzę z zupełnie innego rejonu kraju. Smak roladek zawsze przywołuje mi na myśl rodzinne obiady u mamy i babci. Smakują tak… domowo(...)obawom młodych gospodyń i gospodarzy, wcale nietrudno je przygotować – gdy dokładnie rozbijemy mięso, nie będziemy mieć problemu ze zwijaniem – musimy uzbroić się tylko w cierpliwość podczas gotowania. Zrazy wołowe – roladki śląskie: 1 kg wołowiny zrazówki* (6 plastrów) 6 czubatych łyżeczek musztardy sarepskiej 6 szerokich lub 12 cienkich plastrów boczku 2 duże cebule 2 niewielkie ogórki kiszone

Poezja smaku
Zrazy wołowe jak u babci 90

Zrazy wołowe tradycyjne, zawijane z ogórkiem kiszonym, kawałkiem boczku, duszone we własnym sosie. Cudowne wspomnienie z dzieciństwa, kiedy w niedzielne popołudnie Babcia krzątała się w kuchni, a na stół wjeżdżały ONE, z pysznym sosem i ukochanymi pyzami (tak nazywamy je w Wielkopolsce, w innych regionach znane są jako kluski na parze albo pampuchy). Pamiętam, że Babcia nawet owe pyzy robiła(...)czosnek i szalotkę oraz natkę pietruszki (najlepiej związać ją nitkę, bo będzie trzeba ją wyjąć przed końcem gotowania). Dodajemy wino. Zrazy dusimy około 2 godzin lub do miękkości. Wyjmujemy zrazy wołowe z brytfanny, wyjmujemy pietruszkę. Powstały sos zagęszczamy (opcjonalnie) 1 łyżką mąki i śmietaną lub mlekiem. Zrazy wołowe z obłędnym sosem winno-grzybowym najlepiej smakują z pyzami. Podobne przepisy

Pociąg Do Kuchni
Zrazy drobiowe 172

przygotowuje się o wiele szybciej niż wołowe. Delikatne mięso nie potrzebuje tak długiego gotowania jak wołowina, nie ma co ukrywać, że są także o wiele tańsze w przygotowaniu. Choć zrazy wołowe uwielbiam, to i drobiowym nie można niczego odmówić. Dobrze natarte musztardą z akcentem z ogórka, kiełbasy, papryki, cebuli i suszonych pomidorów - rozpływają się w ustach! W tym roku, obok(...)zrazów wołowych, zagoszczą na naszym świątecznym stole. Jeśli przygotowuję zrazy z obydwóch rodzajów mięsa, gotuję je w jednym garnku - przy czym drobiowe wyciągam szybciej, bo nie potrzebują tyle czasu co wołowina. Zobacz również przepis na -----> ZRAZY WOŁOWE , KURCZAKA Zrazy drobiowe - przepis: Składniki: duża podwójna pierś z kurczaka 1 średniej wielkości ogórek kiszony 4 paski czerwonej papryki suszone pomidory kawałek

Moje Qulinaria
Zrazy wołowe w sosie własnym 115

Zrazy wołowe w sosie własnym Klasyczne zrazy wołowe z nadzieniem z wędzonego boczku, ogórka kiszonego, cebuli oraz papryki. Podstawą przepisu na zrazy była receptura z książki " Kuchnia polska. Tylko sprawdzone przepisy " (Marzena Wasilewska, wyd. Olesiejuk 2009) -  na zrazy wołowe w sosie własnym. W mojej wersji zostały one wzbogacone wkładką w postaci boczku, cebuli, ogórka i papryki oraz dodaniem(...)sosu suszonych warzyw. Choć przygotowanie zrazów wołowych wydaje się  czasochłonne, nic bardziej mylnego. Rozbicie i nafaszerowanie ruloników zajmuje chwilę, a reszta robi się już sama! No i jeszcze ten zapach podczas gotowania!  Zrazy wołowe - przepis: Składniki: 600 g wołowiny z udźca (u mnie 5 plastrów mięsa) 1 duża cebula 1/2 czerwonej cebuli 2 ogórki kiszone papryka czerwona plastry

Moje Qulinaria