Zrazy wołowe

Zrazy wołowe

Zrazy wołowe

Zrazy przygotowywane są z różnych postaci i rodzajów mięsa – wołowego, wieprzowego, dziczyzny, tłuczonego czy mielonego. Rozmaite są również ich nadzienia. Jednak zrazy wołowe mające postać rolady nadzianej wędzonym boczkiem, cebulą i kiszonym ogórkiem należą współcześnie do „klasyki klasyki”. Zna je prawie każdy, choć niekoniecznie każdy wie jak je zrobić. Zrazy wołowe przyrządza się z różnych rodzajów tego mięsa. Najbardziej oczywistym wyborem jest oczywiście tzw. wołowina zrazowa, która jest częścią udźca. Ale ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zrazy, mięso, duszone, kopytka, zrazy wołowe, boczek, cebula, ogórki, warzywa, sosy, mielone, ogórek, ziemniak, ziemniaki, seler, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, sok, przekąska, roladki, przekąski, schab, mięso duszone, dania mięsne, wołowina, boże narodzenie, mięso mielone, duszona marchew, sos do mielonego

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.