Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane

Wymagają nieco pracy i czasu, dlatego zawsze warto zrobić ich więcej niż na jeden obiadskładniki:ok 1 kg wołowiny bez kości ( zrazowa)kawałek słoniny2-3 kiszone ogórkicebula do zrazów i do pieczeniamusztardapieprz, sólmąka do obsypaniabulion, kieliszek czerwonego, wytrawnego wina (opcjonalnie), parę ząbków czosnku, zioła  - tymianek, szałwiaprzygotowanie:Umyte mięso oczyszczone z błon pokroić w poprzek włókien na plastry ok 1 cm grube. Każdy plaster zbić tłuczkiem na cienki płat, najwygodniej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zrazy, zrazy wołowe, ogórki, mięso, sosy, czosnek w ziołach, kasza, ogórki kiszone, do pracy, obiad, kasza gryczana, wołowina, mięsa pieczone, bez pieczenia, mięso na obiad, masło czosnek, dania bez mięsa

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję