zrazy wołowe - 194 przepisów (strona:3/13)

GRZYBY - SOS GRZYBOWY PRZEPIS 104

kapustą kiszoną. -placki ziemniaczane polane sosem grzybowym -sos grzybowy z makaronem -kasza gryczana z boczkiem i cebulką oraz sosem grzybowym -bitki wołowe w sosie grzybowym z kiszoną kapustą -zrazy wołowe w sosie grzybowym z zasmażanymi buraczkami Smacznego :) Zapraszam na mój Facebook :) Komentujcie i łapki w górę! ;) sos grzybowy fot. Moja Książka Kucharska Przepis zaktualizowany styczeń 2019r

Moja Książka Kucharska
Wołowina z pieczarkami 134

pomidorowego z pieprzem Cayenne. Przed podaniem obsypujemy natką pietruszki. Na blogu są już przepisy na danie z wołowiny: Bitki wołowe tradycyjne , Bitki wołowe w pikantnym pomidorowym sosie Przepis na zrazy wołowe zawijane , Jak zrobić gulasz wołowy. Kupiłam ładny kawałek wołowiny i postanowiłam zrobić z niego obiad, czyli wołowinę z pieczarkami. Tym razem wołowina nie była potraktowana tłuczkiem jak w przypadku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tradycyjne zrazy wołowe 209

Co prawda dzisiaj piątek, dlatego dzisiejszy przepis polecam na niedzielny obiad;) Myślę, że tak jak to było z sałatką jarzynową tak i ze zrazami - każdy ma

Z miłości do słodkości
Zrazy wołowe w sosie paprykowo pomidorowym 155

Dzisiaj na stole tradycyjne zrazy wołowe z boczkiem, ogórkiem i cebulką w pysznym sosie paprykowo pomidorowym. Tym razem podałam je z młodymi ziemniaczkami, ale świetnie smakują również z jakąkolwiek kaszą. Składniki: Zrazy: 600 g rostbefu wołowego, 100 g boczku, 2 średniej wielkości korniszony, 2 średniej wielkości cebule (użyłam czerwonych), 5 - 6 łyżeczek musztardy (użyłam sarepskiej), sól, pieprz, majeranek, olej(...)boczek, ogórki i cebulę.  Plastry ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim zrazy z obu stron. Przełożyć do garnka i zalać wodą (ma lekko przykryć mięso). Dodać ziele angielskie, liść laurowy i kostki wołowe. Zagotować i zmniejszyć ogień. Dusić pod przykryciem około godziny, systematycznie dolewając wody w razie potrzeby. Paprykę oczyścić z gniazd

Nie tylko w kuchni
Zrazy wołowe 145

Opis: Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Danie trochę pracochłonne, ale jednocześnie tak smaczne, że warto mu poświęcić tyle czasu. Odkąd pamiętam, odświętnie na naszym stole pojawiały się półmiski zrazów wołowych zawijanych z ogórkiem i boczkiem. W domu zazwyczaj podawane były z kaszą i takie właśnie wszystkim polecam. Oczywiście podawać możemy je również z ziemniakami czy innymi dodatkami wedle upodobań(...)Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Jednak najlepszym mięsem jest oczywiście mięso wołowe. Składniki: 8 plastrów wołowiny 2 ogórki kiszone Plaster boczku 3 cebule 8 łyżeczek musztardy sarepskiej Sól i pieprz 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego Wykałaczki Sposób przygotowania: Wołowinę rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, które doprawiamy solą i pieprzem. Plastry wołowiny smarujemy musztardą. Następnie przy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zrazy z szynki wieprzowej 1646

Zrazy z szynki wieprzowej to pyszna, aczkolwiek tańsza alternatywa dla zrazów wołowych. Z podanych niżej składników wychodzą 2 duże zrazy – oczywiście ilość składników można zwiększyć i dostosować do ilości osób. Zrazy z szynki wi The post Zrazy z szynki wieprzowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zrazy z szynki wieprzowej 381

Zrazy z szynki wieprzowej to pyszna, aczkolwiek tańsza alternatywa dla zrazów wołowych. Z podanych niżej składników wychodzą 2 duże zrazy – oczywiście ilość składników można zwiększyć i dostosować do ilości osób. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy z szynki wieprzowej – Składniki: 2 duże plastry szynki wieprzowej (ok. 300g) 2 duże cebule do sosu i 1 mała cebula do wnętrza zrazów

Kulinarne Przeboje
Tradycyjne zrazy wołowe 179

Tradycyjne danie kuchni polskiej - zrazy wołowe nadziane cebulą, ogórkiem kiszonym i boczkiem.  Nie ukrywam, że przygotowanie zrazów jest lekko czasochłonne w czasu (mięso musi być bardzo dobrze rozbite i zawinięte), jednak smak takiego mięsa wszystko wynagradza. Zachęcam do przygotowania 😊 Składniki na 12 sztuk: 1 kg wołowiny , np. łopatki, zrazówki 2-3 średniej wielkości cebulka kilka łyżek musztardy sarepskiej kilka

Ugotować
Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! 912

odświętne obiady Przy każdej propozycji podlinkowałam przepis z instrukcją wykonania potrawy, wystarczy kliknąć w napis „PRZEPIS TUTAJ” lub w zdjęcie dania.       *** Wiejski rosół PRZEPIS TUTAJ *** *** Klasyczne zrazy wołowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe marynowane PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety Twardowskiego PRZEPIS TUTAJ *** *** Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ *** *** Rolady/zrazy z karkówki PRZEPIS TUTAJ *** *** Kebabowa karkówka PRZEPIS TUTAJ *** *** Siekane kotleciki z kurczaka

Blog z Apetytem
Zrazy 414

Domowe zrazy wołowe to wspaniały pomysł, na sycący obiad dla całej rodziny. Zapraszam po mój ulubiony i sprawdzony przepis na zawijane zrazy, które można podać na wiele sposobów.  - bardzo dokładny opis i zdjecia krok po kroku - wiele porad i pomysłów na farsz i dodatki do sosu - garść ciekawych propozycji podania zrazów na obiad

AniaGotuje.pl
Zrazy wołowe nadziane kaszą i grzybami 178

Zrazy wołowe to mięsne danie, które nieodłącznie kojarzy mi się z polską kuchnią. Lubię łączyć nieoczywiste ze sobą dodatki, dlatego poniższe zrazy nadziałam kaszą i suszonymi grzybami. Dodatkowo, zasmażane buraczki podmieniłam na plasterki pieczonych buraków. W ten sposób, lekko odchudziłam całe danie. Przepis na zrazy w nowoczesnej odsłonie przygotowałam na konkurs „#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim”. Jeżeli szukacie innych pomysłów

Ugotować
Jak zrobić zrazy 137

cielęciny. Najpopularniejsze dodatki, z których robi się zrazy to: musztarda, ogórek kiszony, cebula oraz tłuszcz (np. boczek). W niemal każdej książce kucharskiej dotyczącej kuchni staropolskiej znajdziemy przepis na zrazy wołowe. Dawniej w Polsce było to danie, które serwowano na różnego typu uroczystości lub święta. Dzisiaj to już klasyk w naszych kuchniach. Zazwyczaj zrazy przygotowujemy na odświętne obiady czy przyjęcia. Jednak

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zrazy z szynki ze słoninką i ogórkiem 208

Zrazy z szynki ze słoninką i ogórkiem Miały być zrazy wołowe, ale nie mogłam w sklepie znaleźć ładnego kawałka wołowiny. Za to piękny kawałek szynki wieprzowej do mnie się uśmiechnął i od razu trafił w moje ręce.  Zwijane zrazy, to było danie popisowe mojej Mamy.  Małe, piękne, smaczne zwijańce i kilometry białej nitki...Kochałam jeść te zrazy

na moim stole...
Tradycyjne, klasyczne i proste zrazy wołowe 238

tylko doglądać trzeba, gdy się duszą. A nawet, gdy zapomni się posolić i popieprzyć mięso, to dobra musztarda i wędzony boczek załatwią sprawę - przetestowane :)   Inspirowałam się przepisem na zrazy wołowe zawijane z ogórkiem i słoniną, pochodzącym ze starej, a starej książki kucharskiej "Kuchnia polska" (moje wydanie z 1990 roku), do której sięgam najczęściej - prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej! Składniki

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Zrazy z mięsa mielonego w sosie pomidorowo - śmietanowym 74

Zrazy z mięsa mielonego w sosie pomidorowo - śmietanowym  Dziś pomysł na mięsne roladki, czyli zrazy z mięsa mielonego w sosie pomidorowo - śmietanowym. Są bardzo proste w przygotowaniu, sprawdzą się na niedzielny lub świąteczny obiad. Zrazy z mięsa mielonego w sosie pomidorowym ze śmietanką przygotowuje się podobnie jak tradycyjne zrazy wołowe, ale te mielone są gotowe znacznie szybciej

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania