Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni

Sezon dyniowy rozpoczynam przepisem na puree z dyni. Zawsze staram się zrobić duży zapas puree, ponieważ można z niego zrobić mnustwo potraw, zarówno słodkich jak i wytrawnych. Ja gotowe puree wykorzystuję do różnych ciast, ciasteczek, babeczek, placuszków i klusek. Przechowywać można je mrożąc lub wekując. Składniki: Dynia i słoiki lub pojemniki, w których chcemy przechowywać gotowe puree Dynię przekroić na pół i łyżką usunąć pestki. Podzielić na ósemki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kuchnia doski

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Doska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, dynia, kluski, ciasteczka, ciasto, mak, mięso, deser, desery, makaron, makarony, ziemniaki, koktajle, zupa, zapiekanki, zapiekanka, kasza, słoik, placuszki, babeczki, przetwory, zapiekanka z ziemniakami, ryż z warzywami, ciasto z makiem, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone, ciasta z masa

Inne przepisy z kuchnia doski

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.