Zapiekane kluski serowo-gryczane z cukinią

Zapiekane kluski serowo-gryczane z cukinią

Zapiekane kluski serowo-gryczane z cukinią

Przepis na : kolacja

Takie kluski pieczone. Nie tak zwarte, jak placki, czy pulpety. Masa jest stosunkowo luźna, ale po upieczeniu rozpływa się w ustach, a nie rozwala na talerzu :) 600 g passaty/przecieru pomidorowego 100 g kaszy gryczanej niepalonej, łamanej 1 średnia cukinia, ok. 200 g 250 g serka capri, typu włoskiego 1 jajko przyprawy: sól, majeranek (duużo majeranku), papryka słodka (i/lub ostra jeśli lubicie) Na dno naczynia do zapiekania wylewamy passatę. Doprawiamy ją majerankiem i solą. Kaszę gryczaną gotujemy. Dodajemy do ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, tarta, kasza gryczana, placki, cukinia, zupa pomidorowa, kasza, sos pomidorowy, kluski lane, grill, sosy, pulpety, zapiekanka, zapiekanki, mięso, kolacja, obiad, mięsa pieczone, bez pieczenia, zapiekanka z mięsem , dania bez mięsa, tarta na słodko, placki z cukinii, zapiekanka z cukinii, placek z serem, pulpety w sosie pomidorowym, zapiekanka z serem

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.