Być może to połączenie składników wyda Wam się ryzykowne kulinarnie, ale ostatecznie powinniście być zadowoleni z efektu. Nie obawiajcie się więc nowych smaków i koniecznie dajcie znać, czy sałatka przypadła Wam do gustu. Składniki na 2 porcje: główka sałaty masłowej/ pół sałaty główki sałaty lodowej/ 100 g roszponki 300 g polędwicy wieprzowej 2-4 garście kaszy jaglanej/gryczanej duży pomidor malinowy średni (80g) ugotowany burak kilka plastrów sera pleśniowego typu „brie”/ ok. 100g sera typu feta kiełki ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.