Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe (odc. 152)

Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe (odc. 152)

Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe (odc. 152)

Karol Okrasa w swoim programie kontynuuje kulinarną podróż po Wielkopolsce, a dokładniej w folwarku w Wąsowie. Opowie o jednogarnkowej potrawie zwanej po niemiecku eintopf, w spolszczonej wersji ajntopf, która była przygotowywana w okresie wzmożonych prac polowych, kiedy nie było czasu na gotowanie i cały obiad najlepiej było przyrządzić w jednym garnku. Przygotuje również cielęcinę w pomidorach z ziemniakami, figatelle – pulpeciki z kaczki w kapuście ze śliwkami i pieczone na blasze plastry ze steku B... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ziemniaki, ogórki, kapustą, salatka ziemniaczana, mięso, sałatka, sałatki, kapusta kiszona, kaczki, suszone pomidory, pulpety, zupa pomidorowa, ogórki kiszone, śliwka, papryka, stek wołowy, kasza, grill, pulpeciki, udka , obiad, orzechy, do pracy, danie jednogarnkowe, sałatka z pomidorem, dania mięsne, wołowina, wieprzowina, mięso duszone

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.